Путин имал роля в клипа с архара

Руският президент щял да гледа дуела в кристална топка

Путин имал роля в клипа с архара | StandartNews.com

София. Руският президент Владимир Путин за малко да стане герой в култовия клип "Дуел Станишев-Първанов", който взриви интернет. Това си призна пред "Стандарт" авторът на видеото от групата на анонимните режисьори Videokarikatura.

В клипчето двамата опоненти за лидерското кресло в БСП Сергей Станишев и Георги Първанов мерят сили. Експрезидентът стреля по шефа на ПЕС с револвер - също както в благородническите дуели в Русия, но не улучва. "Я не архар, дорогой!", тържествува Станишев, стискайки червена роза, символа на Столетницата.

"Политическата пародия "ДУЕЛ Станишев-Първанов" излезе предсрочно - видеото беше качено на 22 март, без да бъде завършен според първоначалния си замисъл. Причината е, че в медиите се появи информация, че Георги Първанов ще се откаже от лидерската битка в полза на друг. Това щеше да направи видеото неактуално и се наложи да бъде финализирано. Няколко дни по-късно г-н Първанов отрече тези слухове, но видеокарикатурата вече беше качена в мрежата", добави още  авторът на клипчето. Така от сценария отпаднали Ангел Найденов и шефът на младежката БСП Явор Гечев.

"Ролята на Путин щеше да е кратка, но може би ключова - идеята беше да наблюдава дуела между Станишев и Първанов в кристална топка - в духа на приказките - предполагам, сещате се за много подобни сцени от различни филми - разказа анонимният режисьор. - Ролята на Ангел Найденов не се различаваше от тази на Румен Петков, Михаил Миков и Корнелия Нинова. А за Явор Гечев беше отредено да държи поднос с напитки заради това, че е най-млад сред всички", призна майсторът на политическата сатира.

Засега режисьорът на клипа не иска да разкрива самоличността си заради многото ругатни и заплахи по негов адрес от червени другари. Ето защо ще продължава да се крие зад марката Videokarikatura.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай