Кучето на Бойко стана световен шампион

Кучето на Бойко стана световен шампион | StandartNews.com

Пловдив. Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар, стана световен шампион. То спечели титлата на финалите за Световната киноложка купа, които се провеждат за първи път у нас. 4-годишният Лазар бе ненадминат в категорията Българско овчарско куче, пол мъжки.

Досега той е бил победител в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия. На финалите в Пловдив той дойде с резултат над 30 точки и беше един от най-силните претенденти за световната титла, съобщиха от пресцентъра на Международния панаир.

220 елитни животни от 11 държави се състезават за купата в Международен панаир Пловдив, избран да бъде домакин на престижната надпревара за 5 години. Тя се организира от Световния киноложки алианс (СКА) и Българския републикански киноложки съюз (БРКС) на 27 и 28 октомври 2012 г. В журито са включени съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия. Сред тях са Мария Ферер, президент на СКА, и Владимир Уражевски, президент на Международния киноложки съюз.

В първия ден бяха излъчени световните шампиони в 20 породи, съобщи Аврам Петков, съпрезидент на СКА и председател на БРКС.

Състезанието продължава и в неделя в палата 8 на панаира, където се провежда Международна киноложка изложба за всички породи А-САСІВ.  За първи път на нея може да се видят демонстрации по послушание. Искаме да покажем, че всяко куче става за защитник на хората и на дома, като може да излезе срещу трима нападатели, независимо дали е малко или голямо на ръст, каза Аврам Петков.

Интересът на посетителите привличат и демонстрациите по аджилити, при които кучета минават през различни препятствия – общо 18, за време. В тях и любители могат да проверят уменията на своите питомци. Двете атракции са включени и в програмата за неделя от 12 до 15 ч. пред палата 7.

На домашните любимци е посветено изложението „Зоо ревю“, част от Дните на семейството и свободното време в панаира. На него се представят котки, канари, гълъби, декоративни птици и рибки, влечуги. Атракцията на тазгодишното издание са охлювите гиганти, скачащите мишки и голите плъхове. В експозицията на терариум „Пловдив“ има питон, игуана, варани, боа и гърмяща змия. Фондацията за защита на животните „Шарко“ организира благотворителен базар на 28 октомври, като събраните средства ще бъдат използвани за бездомните кучета.
„Зоо ревю“ ще бъде отворено за посетители в неделя до 16 ч. в палата 8.

В панаирното градче може да се видят още специализирана изложба „Цветна есен“, Панаир на колекционерите „Булколекто“ и Италиански фестивал на красотата и прическата. Билетът, даващ достъп до всички прояви и атракции, струва 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди – 1 лев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай