17:11 ч.

08.02.14

1 мин.

2626

4

0
Утробата на траките

В гънките на източните склонове на язовир "Кърджали" е скрито едно от най-странните светилища у нас. В землището над село Ненково е разположена местността Ангардък Кая (Гърмящата скала). След час и половина изкачване по стръмната пътека пред погледа на пътешественика се изправя изсечена в скалите огромна вулва. Макар процепът да е естествен, човешка ръка е дооформила подробностите на женския полов орган, включително срамни устни и матка.


В дъното на пещерата се забелязва издълбан олтар, който е висок малко повече от метър. В горната част има пукнатина, през която за няколко минути всеки ден в 12 часа влиза слънчев лъч. В деня на пролетното равноденствие слънчевият лъч се уголемява и влиза точно в дупката на олтара, като се задържа няколко минути. Действието олицетворява оплождане, свещения брак между скалата и Слънцето. Историците са изкушени от мисълта, че са открили една от прословутите пещери утроби от тракийските мистерии.


- Разстояние от Кърджали - 20 км


- Възраст - 3 хиляди години


- Височина - 3 м


- Дълбочина - 22 метра (6 от тях издълбани от човешка ръка)


- Лъчите проникват най-дълбоко при ниско слънцестоене през януари и февруари


- Време на небесната сватба - 21 март, 12 часа


- Археологът проф. Николай Овчаров датира оброчището от XI-X в. пр. Хр


- В подобен орфически храм на остров Самотраки посветените неженени мъже извършвали своите сексуални обреди с тракийските момичета


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:43 · 08.02.2014
И защо трябва да споменавате турско,като си има Българско име:Гърмящата скала...
Потребител · 18:28 · 08.02.2014
Макар процепът да е естествен, човешка ръка е дооформила подробностите на женския полов орган, включително срамни устни и матка.
Стандарт, направо къртите мивки! А един пенис и цици няма ли някъде оформени?
Потребител · 19:06 · 08.02.2014
@Потребител На "Стандарт" съвсем му падна стандарта. На тоя Руси Илиeв му сe привиждат някои работи?... Няма нужда толкова анатомично да го обясняваш Руси, намeри си гаджe и така..
Потребител · 17:54 · 08.02.2014
Интересно е да се посети, но как се стига до нея не е ясно от темата?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент