Джерард Бътлър спасява Арън Екхарт в София

Джерард Бътлър спасява Арън Екхарт в София  | StandartNews.com

За "Падането на Лондон" идва и Морган Фрийман
Анжела Басет охранява американския президент в Киноцентъра в "Бояна"

Три световни звезди - Арън Екхарт, Джерард Бътлър и Анжела Басет - днес започнаха снимки в "Ню Бояна". Холивудската компания, към която ще се присъедини и великият майстор Морган Фрийман, "произвежда" в Киноцентъра "Падането на Лондон". Това е продължението на "Код: Олимп" на Антоан Фукуа, създател на хита "Тренировъчен ден".

Бътлър долетя с чартър от Дубай, където на 20 март участва в рекламна кампания на прочута марка луксозни парфюми, чието лице е той. "Благодаря за гостоприемството на Дубай. Прекарах чудесно", написа чаровникът в Туитър.
След успеха на екшъна за спасяването на Белия дом от 2013-а същата формула ще бъде пренесена в сърцето на Великобритания, но под режисурата на Бабак Наджахи. Историята се завързва около убийството на британски премиер при мистични обстоятелства. Оказва се, че терористична организация иска да изтреби всички световни лидери, които се очаква да посетят погребението му. Президентът на САЩ Бенджамин Ъшър (Екхарт) пристига в Лондон заедно с десетки държавни глави. Единственият, който ще успее да предотврати масовото убийство, е героят на Джерард Бътлър, агентът от тайните служби Майк Банинг. Анджела Басет е в ролята на Лин Джейкъбс, шеф на службата за охрана на американския президент. А Морган Фрийман отново ще бъде говорителят на властелина на Белия дом. В продукцията участва и Михаил Билалов като президента на Русия Соколов.

В "Ню Бояна" отдавна бяха издигнати лондонски билдинги, за да може Джерард Бътлър да стреля по терористи от тях. Част от постройките ще бъдат ефектно взривени с експлозиви. Филмът трябва да излезе на екран на 2 октомври. Продуценти са Ави Лернер, президент на "Ню Имидж" и "Милениум филмс" и собственик на киноцентъра, и Бътлър.
45-годишният шотландец Джерард е от най-актуалните знаменитости в момента. Той се прочу с ролите си в "300", "Рокендрола", "Геймър", "Проповедникът с картечницата". Миналата година се снима в "Как да си дресираш дракон 2". По време на снимките на "Код: Олимп" в Луизиана обаче той е преживял доста приключения. За да устои на непоносимата жега в американския щат, Бътлър е слагал ледени кубчета в слиповете и под фланелките.

"Не мисля, че този способ е твърде подходящ за репродуктивната ми система, но той правеше чудеса. Ледът снижава температурата на цялото тяло и те кара да се фокусираш върху действието", разказва актьорът. Той научава този трик през 2003-а на терена на "Фатален срок". Филмът бил заснет в Монреал, който също се слави с високи летни температури. Преди две години звездата от "Отстреляй бившата" прекара три седмици в центъра "Бети Форд", където лекуваше своята зависимост от лекарства. От там излезе доволен от резултата.

Морган Фрийман също е снимал в Бояна. Холивудският ас винаги ще помни едно нещо в страната ни - големия студ. "Идвах през 2007-а за снимките на "Кодът" с Антонио Бандерас. Тогава студиото на "Ню Бояна" все още не беше напълно завършено. Ниските температури, при които работихме, бяха страховити. Газехме в сняг, докато стигнем от хотела до терена", припомня си Фрийман.

Арън Екхарт преди 10 години пък снима у нас "Черната далия". За лентата на Брайън де Палма тук бяха Хилари Суонк, а Джош Хартнет и Скарлет Йохансон не само си партнираха, но се и залюбиха. Анжела Басет пък стана абсолютна звезда като великата Търнър в биографичната лента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай