Отвлекли Мира заради наследство от Ботуша

Спортистката трябвало след дни да вземе първи дан по таекуондо

Отвлекли Мира заради наследство от Ботуша | StandartNews.com

Перник. Мистерията около изчезналата преди шест дни таекуондистка от Перник Мирослава Николова заприлича на холивудски трилър. Упоритото мълчание на полицията и антимафиотите по случая отприщи редица слухове в миньорския град. Предаваните от уста на уста версии са от рекорден за обикновена ученичка откуп от половин милион до жестоко изнасилване от цигани и опасността Перник да се превърне във втора Катуница. 18-годишното момиче тръгва към дома си в понеделник (7 ноември) вечерта след тренировка и оттогава следите му се губят.

Голямо наследство от Италия е в основата на изчезването на Мирослава. Това са първите слухове, които плъзнаха в Перник. Разказват ги предимно хора, близки до семейството на изчезналата спортистка. Според тях зетят неочаквано се оказал собственик на бизнес и имоти на Ботуша и у нас, завещани от баща му. Сестрата на Мирослава е гадже със сина на известна архитектка в града. Родителите му обаче се разделили и бащата отпрашил да си изкарва хляба в Италия. Там развил солиден бизнес с метали и скрап, замогнал се, а наскоро починал. Оказало се, че е оставил всичко на сина си.

От прокуратурата обаче категорично опровергаха версията за отвличане. Никой не се бил свързал до този момент с родителите, за да им иска откуп в какъвто и да е размер, твърдят от държавното обвинение. Ако обаче случаят спира само до обявяване на спортистката за издирване, защо тогава полицията мълчи и дори моли да не се шуми около съдбата на Мирослава, за да не пострада жертвата. Обикновено изчезване не се разследва и ръководи от антимафиотите, коментират в Перник.

Отвличането обаче е само една от версиите. В града усилено се говори, че Мирослава е вече намерена вързана и изнасилена. Момичето от няколко дни било в тежко състояние в "Пирогов". Това разказвала и майка й пред комшийки от два дни насам. Извергите са кюстендилски роми от известна престъпна фамилия, твърди мълвата. Девойката все още е в неизвестност, кълнат се от полицията. Изнасилено дете въобще не е карано в пернишката болница за преглед, нито пък е викан съдебен лекар да освидетелства такова престъпление, категорични са от ръководството на многопрофилната лечебница. Дори и при директен превоз до "Пирогов", пернишки патоанатом трябва да опише травмите, ако изнасилването е станало на местна територия, обясняват медиците.

Съдбата на пернишката спортна надежда държи града буден вече цяла седмица. Все още е пресен споменът за жертвите на серийния убиец Станислав Ангелов - Сиси, които бяха изкопани мъртви край градското сметище, след като безуспешно бяха издирвани с месеци преди това. Таекуондистката обаче не е поддържала близост с криминално проявени лица. Няколко дни поред полицаи вадят по списък от домовете им кримките от кв. "Драгановец", където живее Мирослава. На разпит са водени местни лихвари, крадци и хулигани, но безрезултатно, твърдят осведомени източници.

Махалата се слави със завиден контингент, който има интереси в почти всички престъпни сфери. Въпреки това най-опасната част от квартала - горичката над стадион "Миньор", тъне в непрогледен мрак. В стряскащата тъмница е и спортната зала, където Мирослава тренира. Многократно съм алармирал общината да оправи осветлението, защото е опасно за децата, но резултат няма, обяснява треньорът Иво Иванов.

Следите на гимназистката се губят около 20 часа вечерта, когато е поела по тъмните стълби от стадиона към къщата си. Тя обаче е смятала тази част от квартала за своя територия. Често е разхождала сама кучето си там в дните, когато не се подготвя в залата. Според тренера пък дори двама-трима мъжаги трудно могат да се опрат на най-добрата му спортистка. Момичето е с множество награди, има черен пояс, а само след няколко дни трябвало да се яви на изпит за първи дан в бойното изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай