Министър на любовта отне аудито на бивше гадже

Министър на любовта отне аудито на бивше гадже  | StandartNews.com

Благоевград. Мартин Филипов- Дебелия си показа рогата само 3 месеца, след като беше освободен от френски затвор, където лежа за сводничество.

В четвъртък криминалисти от Първо РУП-Благоевград са разкрили извършителя на престъпление по постъпил сигнал в районната прокуратура. Там жалба подала жена. Тя обяснила, че лекият й автомобил "Ауди А3", с благоевградска регистрация, е присвоен от 33-годишния Филипов. След проведени издирвателни мероприятия мъжът и возилото са открити. Дебелия е задържан в ареста със заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Установено е, че известният в града като "Министър на любовта" преди време подарил аудито на своята приятелка. По документи колата се води на нея. После обаче тя го зарязала и Филипов решил да си прибере скъпия подарък. Той беше освободен от френски затвор предсрочно за добро и примерно поведение. Преди близо 3 г. беше осъден за сводничество в град Ница, където показания срещу него даде собствената му съпруга. След случая двамата се разведоха. При акция на френската полиция бяха закопчани няколко проституиращи българки. Те признали, че се отчитат и плащат на съпругата на Мартин, която също беше заловена във Франция. Тя разкрила, че праща парите на съпруга си в Благоевград. Съдът реши Филипов да бъде екстрадиран, след като във Франция го осъдиха на 4 г. затвор. Комисията "Кушлев" също подгони по онова време сводника. Успя да му вземе луксозен автомобил "Мерцедес" и блокира банковите му сметки. От години Мартин е тартор в ромската махала на Благоевград, където го наричат "Министъра на любовта" заради сводническата му дейност. Не е работил никога, няма трудов стаж. Комисията "Кушлев" обаче не можа да конфискува двуетажната му къща, защото по документи се води на родителите му, които имат доказан доход от трудова дейност.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай