Кафе машини "свариха" прокурор

Кафе машини "свариха" прокурор | StandartNews.com

Пазарджик. Прокурор и съпругата му бяха арестувани за обсебване на 21 автомата за кафе, съобщиха от МВР. Срещу 40-годишния магистрат Асен Василев от Велинград и жена му Радостина (31 г.) е получен сигнал в отдел "Корупция" на ГДБОП, че се разпореждат неправомерно с машините, които са собственост на местна фирма. 

На 26 октомври на съпрузите са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми. Четири дни по-късно на двамата са повдигнати обвинения по чл. 206, ал. 3 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „Подписка“.

Служители от звеното уточниха пред Стандарт Нюз, че наблюдаващи по делото са колеги на Василев от Софийска градска прокуратура. От там са изготвили предложение до главния прокурор с искане за отстраняване от длъжност на обвиняемия магистрат.

Източници от полицията издадоха, че разследващи са намерили връзка между фирмата, обслужваща автоматите, и самия прокурор. От Окръжна прокуратура Пазарджик отказаха коментар. Експерти допуснаха, че сигналът е бил подаден не случайно по време, когато НАП подготвя акция за кафе автоматите, зада установи дали са свързани с данъчните. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай