Франция осъди българка, опитала да убие внука си

Франция осъди българка, опитала да убие внука си | StandartNews.com

Париж. 72-годишна българка беше осъдена на 10 години затвор във Франция за опит за убийство на 13-годишния си внук, съобщава местното издание "Прогре". 

Присъдата срещу Кина Петрова Никова беше произнесена във вторник, на втория ден от процеса срещу нея. Тя ще лежи в затвора в Дижон.

Никова е пенсионирана фармацевтка. Тя пристигнала в дома на сина си Ангел във Фурж през 2007 г. и отношенията със снаха й се обтегнали. Тогава възрастната жена решила да причини огромно страдание на снаха си, като убие внука си.

На 24 август 2009 г. старата дама многократно намушкала детето  в гърба в дома им, след като научила, че майката му е резервирала самолетен билет за България. Момчето оцеляло като по чудо.

На делото срещу Никова стана ясно, че тя изобщо не обича внука си. Българката не съжалява и отказва да признае вината си.

Прокуратурата бе поискала 12 години затвор. Адвокатът на българката се опита да я представи в "по-човешка светлина", като подчерта, че тя страда от рак и няма надежда за оцеляване. Малко след това обаче пенсионерката отправи последна закана към снаха си, заявявайки: "Пожелавам й да има същата снаха, каквато имам аз".
 
В края на процеса обаче българката заяви: "Извинявам се на френския народ, който позволява да бъда хранена и подслонена в затвора, където се чувствам добре".

Кина Никова е работила за българските тайни служби, преди да се премести във Франция, потвърди нейният адвокат. Приятелят й пък е бил осъден за участие в кражба на ковчега на Чарли Чаплин през март 1978 г. заради откуп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай