Апаши разкостват поделението в Саранци

Апаши разкостват поделението в Саранци | StandartNews.com

Елин Пелин. Криминалисти от Елин Пелин задържаха престъпна група в момент на кражба на военно имущество, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. Вчера около 10.15 часа охранители на бившето военно поделение в с. Саранци алармирали в полицията, че са забелязали съмнително движение в района и според тях се извършва кражба на военно имущество. Полицейските служители незабавно се отзовали на сигнала, изпратени били два автопатрула.

Униформените заградили района и заловили извършителите на местопроизшествието. Криминално проявените И.И. на 38 години, И.К. на 33 години и К.С. на 41 години, всичките от с. Белопопци били заловени в момент на кражба на метални елементи от сградите и демонтиране на мостово съоръжение на терена на поделението. В близост бил паркиран и лек автомобил, с който по-късно възнамерявали да превозят откраднатото. В хода на разследването се оказало, че това не е първият набег на тримата в поделението.

През почивните дни те на няколко пъти влизали в терена, откъдето необезпокоявани изнасяли метални отпадъци. Оказало се, че предишния ден в пункт за изкупуване на метали в Елин Пелин са предали около 215 кг откраднато от същото място желязо. След задържането им извършителите на криминалното деяние били предадени на военна полиция. По случая е образувано военно досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай