Стойнев: Чуждите компании да спазват законодателството ни

Стойнев: Чуждите компании да спазват законодателството ни | StandartNews.com

София. „Нашето желание е чуждестранните компании, които са в България да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и да имат същото поведение, което имат и в собствените си държави. Само така може да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решенията". Това каза енергийният министър Драгомир Стойнев относно проблема с ЕРП-тата по време на Общото събрание на Българската стопанска камара .

Заместник-генералния директор на най-голямата европейска бизнес организация BUSINESSEUROPE Жером Шовен обяви в четвъртък, че от името на организацията е изпратено до премиера Пламен Орешарски писмо, в което се изразява голяма загриженост за евентуалната опасност за отнемането на лицензите на трите ЕРП-та в България, предаде бТВ.

„Смятаме, че всички спорове с тези компании трябва да са предмет на разглеждане от търговските съдилища, а не да се решават по административни начини", каза Жером Шовен.

От своя страна премиерът Пламен Орешарски подчерта, че е важен диалогът с работодателите, със синдикатите, с гражданските организации, за да се върне страната по пътя на икономическия растеж и на по-голямата удовлетвореност на българските граждани.

"Кабинетът предприе не малко мерки за преодоляване на кризата по посока подобряване на бизнес климата, за насърчаване на инвестициите, за внедряване на иновациите и за реиндустриализация, категоричен бе Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай