Правят Булгарплод в Пазарджик

Правят Булгарплод в Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. България ще подпомогне създаването на център за изкупуване на първичната продукция и първична обработка на плодове и зеленчуци в Пазарджик. Изявлението на земеделският министър Мирослав Найденов на българския щанд на изложението "Зелена седмица" в Берлин среща одобрението на пазарджиклии.

Предложението им дошло още миналия понеделник при посещението на Найденов в Пазарджик. Мотивът на министъра бил, че експортът ни за плодове и зеленчуци за миналата година е нараснал четири пъти. Така можем да си върнем славата на първенци на Балканския полуостров, твърдят производители.

Те с носталгия си припомнят за консервния комбинат "Марица" в града, който беше най-големия в Европа и постепенно беше разрушен. Паралелно с мярката по програмата за развитие на селските райони, са заделени 10 милиона лева само и единствено за плодовете и зеленчуците, стана ясно от изявление на министерството.

Междувременно инициативния комитет вдигнал протест срещу касовите апарати е подготвил официално томче с всички писмени предложения по най-наболелите проблеми на земеделието в Пазарджишко и го е изпратил в земеделското министерство.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай