Дават рамо за развитие на индустриалните зони

Дават рамо за развитие на индустриалните зони | StandartNews.com

Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов откри първото заседание на работната група към Съвета за индустриална стабилност и растеж в Министерство на икономиката.

Обсъдените теми бяха с акцент върху насърчаване на инвестициите и проблемите, които индустриалните зони срещат в България, свързани със закона за енергетика, със законодателството, касаещо довеждащата инфраструктура до частните и държавните икономически и индустриални зони.

„Индустриалните зони са един от основните механизми за привличане на инвестиции, създаващи висока добавена стойност и са гарант за растеж на българската икономика и Министерство на икономиката като посланик на бизнеса има за цел да реши поставените проблеми от негова страна", заяви зам.-министър Борисов.

По време на заседанието бяха дискутирани мотивите за въвеждане на понятието „Затворени разпределителни системи" в закона за енергетиката и подзаконовата нормативна рамка, като по думите на заместник икономическият министър, чрез измененията в нормативната уредба може да се стигне до решаване на част от проблемите на бизнеса.

Предложените промени в ЗЕ засягат индустриалните площадки в България, тъй като са с едно захранване на ток, вода, природен газ и т.н. В тази връзка поставените въпроси касаят и взаимоотношенията между бизнеса и доставчиците на услуги, както и взаимоотношенията на бизнеса с държавата.

Забележките към законодателството от страна на бизнеса бяха изключително много. От своя страна заместник-министър Борисов заяви, че Министерство на икономиката ще има ангажимента да дискутира и да предложи обоснованите нормативни промени на очаквания редовен кабинет от министри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай