14:50 ч.

08.08.18

1 мин.

0

2

0

Готова е над половината от телената ограда по границата с Румъния

от редактори |

Готова е над половината от телената ограда по границата с Румъния

До момента са изградени 81 км от телената ограда срещу диви свине по сухоземната граница с Румъния. Разнесени са и коловете, върху които се поставя бодливата тел по дължината на 90% от общо 133-те километра между Силистра и Дуранкулак. Това обобщиха от Министерството на земеделието.


Оградата се поставя, за да се ограничи разпространението на заразата с африканска чума по свинете. В Румъния има вече над 500 огнища на заразата. Болестта не е опасна за хората, но нанася финансови загуби за стопанствата.


От следващата седмица започват и регулярните доставки на режещата тел „Бруно", с която ще бъде подсилена оградата. На местата, където все още няма изградена преграда, продължават денонощните дежурства на патрули, които имат за цел да не допуснат навлизането на диви прасета от Румъния.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:47 · 08.08.2018
регулярните?????????
дъ тъ ибъ в простиъ ниграмотeн тъп ридактор
рeдовнитe, постояннитe, пeриодичнитe !!!!!!!
fuck you regular redactor
Shopeto · 17:29 · 08.08.2018
@Потребител Коловете и те са "разнесени"... :)
Не знам на какъв език пиша, че не ме разбирате, но ще опитам още веднъж:
Редактор е тоя, дето РЕДАКТИРА глупостите, НАПИСАНИ от журналистите!
Capisci? Comprende? Понимаешь?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент