Вино и мед на "Доверете се на българското" в НДК

Вино и мед на "Доверете се на българското" в НДК | StandartNews.com

80 фирми предлагат на изложението дрехи, храни и козметика

Вино, бренди и водка в интересни по форма бутилки, подходящи за подарък, могат да се намерят в зала 3 на НДК, където вчера беше открито изложението "Доверете се на българското". То ще продължи до 22 март, а това е четвъртото му поредно издание. Участие вземат около 80 български фирми, предлагащи храни, напитки, козметика, дрехи, обувки, чанти, битови стоки и сувенири.

Организатор е Българската търговско-промишлена палата, а на отриването зам.-председателят на БТПП Георги Стоев заяви, че целта е не само насърчаване на българското производство, но и да се създаде контакт между потребители и производители, като се съберат на едно място. Според него в българската козметика има доста уникални продукти, а кожарската ни промишленост също е на добро ниво. Хит на козметичните щандове е български крем против бръчки. Много посетители се спряха на щанда с локум от Ябланица. 100 г локум се продават за 2 лв.

Шоколаденият щанд също привлича посетителите, като на него може да се купят 100 г шоколешници за 3,50 лв. Алкохол се предлага в интересни бутилки във формата например на Айфеловата кула, футболна топка, кон и др. Може да се снабдите и с български ликьор от роза, както и със суджук за мезе към виното. Според търговците, медът също е сред най-купуваните стоки. Предлагат се много различни видове - акация, липа, магарешки бодил и др.

Буркан мед от 900 г върви между 7 и 10 лв. Кожени якета от естествена кожа, произведени в кв. Драгалевци, София, се продават на цени между 75 лв. и 175 лв. Предлаганите сувенири също привличат интереса на посетителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай