„Горубсо-Кърджали" разкрива 50 работни места в рудник „Седефче"

„Горубсо-Кърджали" разкрива 50 работни места в рудник „Седефче" | StandartNews.com

Кърджали. Кметът на Момчилград Акиф Акиф проведе работна среща с ръководството на „Горубсо-Кърджали" АД във връзка с предстоящо инвестиционно предложение за добив на полиметални руди от находище „Седефче". Дружеството възнамерява да добива 100 000 тона руда годишно, която да обработва в обогатителната си фабрика в Кърджали. По този повод на 15 април ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда/ОВОС/.

„За нас е важно да защитим здравето на местното население при реализиране на инвестицията. При разкриването на работни места с предимство ще настояваме да бъдат жители на община Момчилград", подчерта градоначалникът Акиф Акиф.

Изпълнителният директор на „Горубсо-Кърджали" АД Живка Ковачева увери, че от предприятието ще разчитат предимно на местна работна ръка и посочи, че ще бъдат разкрити 50 работни места за миньори и специалисти.

От община Момчилград поискаха разноските по ремонта и асфалтирането на общинския път Момчилград – Седефче, по който ежедневно ще се движат тежкотоварни камиони, да бъдат поети от страна на „Горубсо". От дружеството увериха, че е в техен интерес да осигурят добра пътна инфраструктура за камионите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай