Нанков: Прогнозираме икономически растеж до 4%

Нанков: Прогнозираме икономически растеж до 4% | StandartNews.com

Прогнозираният икономически растеж ще достигне почти 4%, заяви министър Николай Нанков по време на съвместен брифинг на МРРБ и агенция Пътна инфраструктура. "През тези 7 месеца стартирахме проекти за почти милиард и половина лева. Това ще даде глътка въздух на строителния бранш", каза той.

"Ако трябва да коментираме големите обекти - това са АМ Струма, АМ Хемус", каза той. Общо сумата за стартираните договори е почти половин милиард лева.

Изключително важен участък е част от коридор номер 10 - това е участъкът от София до Калотина и в петък ще бъдат отворени офертите по единия ЛОТ, каза министър Нанков. Ремонтирани са 193 км по Оперативна програма "Региони в растеж". Предстои и рехабилитация на пътища на още над 200 км. Ремонтират се 30 км от второкласния път Варна - Добрич, стана ясно още от думите му.

Министърът изброи десетките пътните участъци, които се рехабилитират. Той подчерта, че АМ "Хемус" е приоритет.

"По отношение на най-тежкия участът от АМ "Струма" изминахме не малък път, избрахме трасе и там съобразно графика края на 2019 г. може да започне реалното строителство, като 2023 г. може да се приключи цялостно с АМ "Струма", каза Николай Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай