09:05 ч.

14.08.18

1 мин.

0

9

0

Кристалина Георгиева: Еврозоната няма да повиши сериозно цените у нас

от редактори |

Кристалина Георгиева: Еврозоната няма да повиши сериозно цените у нас

Снимка: БНР/БТА


Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно поскъпване на цените в България, заяви в интервю за БНР главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева. Тя е категорична, че още по пътя към валутния съюз страната ни ще укрепи допълнително икономическата и финансовата си система.


Георгиева допълни, че разбира притеснението на хората за сериозно поскъпване на стоките и услугите: „Аз смятам, че това притеснение не трябва особено много да си го слагаме на сърце, защото нашите цени на практика с връзването на лева към еврото - те са в евро само, че 50% по-ниски".


Въпреки очевидните позитиви от влизането в еврозоната, България трябва да направи множество реформи, каза още Кристалина Георгиева: "Ако си мислим, че с еврозоната можем да си решим проблемите на образованието, то явно грешим".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:50 · 16.08.2018
Хe знам в тов форум млади ли стари ли хора ИМА но това eвро e дeтска играчка , наврeмeто чeрвeната Мафиа така скапа българския Лeв чe смeнихмe 1 за 1000 лeва . банкитe фалираха И ако си имал долари нe ти върнаха долари а лeвовe по курс към долар когато банката e фалирала...БГ комунисти трябва да вe кланят дeн И ноощ на тоя търпeлив народа...ако бe шe другс държава жълтитe павeта щяха да са чeрвeни
Shopeto · 07:24 · 15.08.2018
Еврото ще дойде и при нас един ден и това е в интерес и от полза на България и българите. Разбира се това с цените са глупости - някой ще трябва да плати сметката и това ще е народът, както винаги. Той народът така или иначе винаги го ограбват, този път поне и той ще има някаква полза. Така че успокойте се малко, от крещене и паника полза никаква - еврото идва и ще го плащаме та свят ще ни се вие, измъкване няма.
Гост · 02:01 · 15.08.2018
Когато Австрия прие еврото цените на всички храни поскъпнаха двойно
Потребител · 02:00 · 15.08.2018
Гост
Потребител · 21:09 · 14.08.2018
Баси курветината дърта Сталинка гъзобръкова
Потребител · 10:41 · 14.08.2018
Хора осъзнайте се! Тая кучка защитава инъересите на Световната банка и и пука на черупката за България и българите! Няма държава и нация без национална валута. Бърците след преминаване към еврото за малко да банкрутират. Острови щяха да продават, а в България вече нищо не остана за дишане, камо ли за продаване! Цените щели да бъдат 50% по-ниски, да ама същото се отнася и за заплатите - 300 ежро на месец как ви се вижда?!?.
Shopeto · 07:35 · 15.08.2018
@Потребител Световната банка няма нищо общо с еврото. А българите, за теб не знам де, но другите, нормалните хора по улицата,те не са охллюви и нямат "черупки".
Останалите ти глупости за гърците, няма да ги коментирам -- ти или представа нямаш от темата или нарочно лъжеш за да имаш повод да плюеш по Европа.
Потребител · 01:35 · 16.08.2018
@Shopeto Тая кучка защитава инъересите на Световната банка и и пука на черупката за България и българите...ТОЧНО КАЗАНО
Shopeto · 07:46 · 16.08.2018
@Потребител Като не знаеш какво е Световната банка и с какво се занимава (какви са "интересите" им), недей да коментираш просто. А да имаш да кажеш нещо за твърдението, че нямало "нация без национална валута"... или до там не си го прочел? То само това е достатъчно, за да разбереш за кой вид коментар иде реч.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент