Плащанията в кеш - до 5000 лв. - Финанси - Стандарт Нюз


11:15 ч.

08.11.17

1 мин.

0

0

0

Плащанията в кеш - до 5000 лв.

от редактор |

Плащанията в кеш - до 5000 лв.

Прагът за плащанията в брой се намалява на 5000 лв., вместо досегашния от 10 000 лв. Това реши парламентът, който гласува на първо четене промените в Закона за ДДС.


Според вносителите предложеният праг е в съответствие с наложилата се практика в другите страни-членки на ЕС, където той е в диапазона от 2000 до 3000 евро. 


Целта е да се попречи на укриването на данък. 


Освен това, данъчно задължените лица трябва да подават заявление за регистрация в 7-дневен срок от датата, на която въз основа на извършваната дейност, могат да направят предположение, че ще достигнат облагаем оборот от 50 000 лв. или повече в рамките на текущия и следващия месец.


Това предложение цели да противодейства на лицата, които избягват данъчното облагане.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент