Младите масово играят за кола от НАП

Младите масово играят за кола от НАП | StandartNews.com

Младите и активни хора, с интерес към спорта и компютрите, имат най-голямо желание да спечелят чисто нов автомобил от лотарията на НАП и МФ. Няколко дни преди тегленето на голямата награда за участие в лотарията са регистрирани 50 млн. касови бележки на обща стойност 650 млн. лв. 34% от хората, които регистрират фискални бонове за участие в лотарията са на възраст между 25 и 34 години, а 28% са още по-млади - на възраст между 14 и 18 години, сочат данните на НАП. 55% от участниците в лотарията са мъже. Много интересно е и разпределението на регистрираните на сайта www.kasovbon.bg по техните интереси: 6% спорт; 4% компютри; 3% храни, напитки, готварство; 2,5% пътуване и туристически обекти.
В Лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Касовите си бележки може да се регистрират до 16,59 ч. на 9 декември. Щастливецът, който ще грабне колата,

ще бъде изтеглен на 11 декември

в предаване по БНТ.
Всяка седмица от НАП избират един щастливец, който получава смартфон, а всеки месец се дава по един телевизор. От началото на лотарията в края на миналата година до момента данъчните са раздали 50 смарт телефона и 11 телевизора. Любопитно е, че средната стойност на печелившата касова бележка е 8,13 лв. Освен това, въпреки че повечето участници са мъже, а младите са най-активни, профилът на печелившия участник е жена от София на 52 години, сочат данните на НАП.
Няма никакви изисквания за минимална и максимална стойност на касовите бележки, които може да участват в лотарията. До момента

най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 хил. лв

Но има и много регистрирани бележки по 5 ст. за покупка на кибрит, както и по 10 ст., с които е купено пликче. В сайта kasovbon.bg са регистрирани 63 млн. посещения от началото на играта досега. Като сесията на потребителите в сайта е средно 7 минути.
От НАП отчитат, че интересът към лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, очаквано, интересът рязко се засилва, отчитат от НАП.
В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на участник в томболата – 403. На следващо място са Видин и Шумен съответно с по 378 и 373 бележки. След това се нареждат варненци.
От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай