17:30 ч.

26.02.18

2 мин.

0

8

0

Гинка: Не познавам Бойко Борисов, само Теменужка Петкова

от редактор |

Гинка: Не познавам Бойко Борисов, само Теменужка Петкова

фото БиТиВи


Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от отговорите на бизнесдамата Гинка Върбакова в интервю за bTV. Върбакова отрече да познава премиера Бойко Борисов, нито бизнесмена Христо Ковачки, каквито спекулации се появиха.


Според Гинка Върбакова министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на „Инерком" да купи бизнеса на ЧЕЗ в България.


Оказва се, че ако комисията за защита конкуренцията одобри сделката - няма пречка за финализирането й.


От комисията за енергийно и водно регулиране потвърдиха за bTV, че ако става въпрос за прехвърляне на акции между ЧЕЗ и „Инерком" няма основания за доказване на опита на компанията и промяна на лиценза. Подобна процедура би се наложила единствено, ако като обезпечения към банката, която финансира сделката се заложи част от електроразпределителната мрежа.


Пред bTV Гинка Върбакова обясни, че това няма да се прави и сделката ще е по същия ред, по който преди шест години „Енерго Про" купи активите на немската „Еон" в Североизточна България.


„Аз съм крайният собственик, вижда се от Търговския регистър. Не работим с офшорни компании", посочи Гинка Върбакова - собственик на "Инерком България".


Върбакова заяви, че ще бъде направено прехвърляне на акции и електроразпределителната мрежа няма да бъде залог по кредита и само ще бъде сменена собствеността. Тя отрече да има намерение да продава ЧЕЗ в близките година-две.


Пламен Младеновски от дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" към КЕВР посочи, че, ако продажбата стане по-същата схема, по-която беше продаден „Еон" преди години, тогава, като залог за привлечения капитал се използваха акциите на дружеството, и тогава КЕВР няма правомощия по сега действащото законодателство да се произнася по сделката. Той добави, че промяна на името на дружеството не е основание за промяна на лицензията, т.е. за преразглеждане на лицензията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:39 · 27.02.2018
Калинките с фалшивите дипломи ряпа да ядат пред теменушките и гинките
Потребител · 02:16 · 27.02.2018
Ошфорни ги мисли Ганка, не офшорни. Цитирайте дословно
Потребител · 20:35 · 26.02.2018
то е ясно на всички но баницата е прекалено голяма и не може от всякъде да седи само бойко пеевски и другите тук има завист защото всеки би могъл да стане собственик ако банка му даде пари нокак да седне до баницата енергетика овчи то е невъзможно а и останалите овчи пишещи тук наистина сте добри сервитьори келнери бармани полицаи и други доносници проблема е че момето е от 20 г в енергетиката и сега петкова й е подала ръка но си загуби работата пито платено за р овчи има рога
Потребител · 20:13 · 26.02.2018
Тя едва ли знае и какъв бизнес има! Интерсно е какво образование има?! Случая много прилича на този с ГЕОРГИОС ГИРГИУ !!! Но иначе сме първи пушки за Еврозони, ШЕнген, Пишем закони срещу Курпция и се борим актовно с прането на пари,контрабандата и данъчните престъпления!!!
Потребител · 20:34 · 26.02.2018
@Потребител @Потребител
Потребител · 18:50 · 26.02.2018
Че бате Бойко да не е изкуфял че да се явява
на всички големи сделки, при които се дават пари
под масата !
За тази работа си има лейтенанти в лицето на
кака ви Теменужка, която да свърши "черната работа"
и да си отиде от министерския пост "ни лук яла, ни лук мирисала"
Потребител · 17:51 · 26.02.2018
Нe познавам Борисов ? Защо го казваш ? Главатаритe на мафията ги познават много малко хора , знаeм защо !
Потребител · 17:42 · 26.02.2018
Не познавам Бойко Борисов, само Теменужка Петкова : E da de , tya mu e predala , 4e si gotova da platish podkupa i u nas i v 4ehiya , razv'rtyala se sred nomenkalturite i eto ti na elektri4eska companiya .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент