20:05 ч.

26.03.15

1 мин.

5802

1

0

Депутати отхвърлиха опит за саботаж на енергийния закон

от Белчо Цанев |

Депутати отхвърлиха опит за саботаж на енергийния закон
Снимка: Стоян Йотов, архив

НЕК да продължи да изкупува скъпия ток от неефективните когенерации до 30 юни. За това настоя лобито на скъпата "кафява" енергия, което се опита да отложи промените в Закона за енергетиката (ЗЕ) чрез преходните и заключителни разпоредби на Закона за енергийна ефективност. КЕВР да разработи методика за компенсиране на "невъзстановяемите разходи" на неефективните ТЕЦ, поиска още то. Този опит за саботиране на реформите в енергетиката беше отхвърлен от управляващото мнозинство на заседанието на парламентарната Комисия по енергетика. Няма шанс тези лобистки тестове да влязат в пленарна зала, тъй като ще отменят свиването на дефицитите в НЕК, заяви за "Стандарт" депутатът Валентин Николов.


Не приемаме опитите да се отложи прилагането на ЗЕ. Това се казва в декларация, изпратена по-рано днес до министрите Теменужка Петкова и Божидар Лукарски и председателя на енергийната комисия Делян Добрев от КРИБ, Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори и Българската асоциация на металургичната индустрия. Подкрепяме усилията на кабинета и смятаме, че промените в ЗЕ водят до стабилизиране на сектора и ще стимулират инвестициите, гласи декларацията.


Интервю с председателя на УС на КРИБ Кирил Домусчиев чете утре на стр. 14-15 от в-к "Стандарт".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:13 · 26.03.2015
само съд като в Румъния ще оправи загиващата ни държавица
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент