България измества Индия на пазара за кол-центрове

България измества Индия на пазара за кол-центрове | StandartNews.com

София. Британски компании като Thomas Cook, eBay, Sky, Seatwave и Zumba Fitness са извели много аспекти на своите клиентски услуги в България. Такива сделки предполагат, че Индия може най-накрая да загуби своята корона като кол-център столицата на света, коментира Индипендънт.

Изданието посочва като пример британския бизнесмен Джонатан Гладуиш, чиято фирма обслужва повече от 3 хиляди клиенти на ден по телефона именно от София. Неговите служители са 650 на брой и говорят общо 27 езика. Според Гладуиш само за няколко години телекомуникациите в България са се подобрили драстично, а младите българи са добре образовани.

В статията е цитирана и 24-годишната Лидия Хаджиева, завършила образованието си в Австрия и владееща немски и английски език, която твърди, че за нея най-естественият избор е бил да потърси работа в кол-център именно в родината си.

Изданието отбелязва в края на статията, че България си остава най-бедната страна от Европейския съюз и припомня за студентските окупации в последните седмици срещу бедността и корупцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай