10:05 ч.

07.02.18

1 мин.

0

0

0

Част от централния площад на Пловдив се оказа частна собственост

от редактор |

Част от централния площад на Пловдив се оказа частна собственост

Близо 300 кв. м. от пловдивския площад „Централен" вече са оградени и на оградата пише „частна собственост". Парцелът в идеалния център на града и със заграждането му се спира подготвяния с години проект за облагородяването на центъра.


Оказва се, че парцелът е напълно законно заграден. В община Пловдив изглеждат шокирани от този факт.


„За мен беше изненадващо като разбрах, че собствениците на имота са се сдобили с констативен нотариален акт, с който се легитимират като собственици", поясни инж. Димитър Кацарски, който е зам.-кмет на община Пловдив.


Парцелът е реституиран през 1999 г. и е разпределен между 35 наследници. Преди шест години общината прави опит да го откупи.


„Общината се свързаха с мен и ми предложиха да направим преговори за продажба на този имот, но докато водихме преговори, те заведоха дело за обявяване на заповедта за реституция за нищожна", поясни Паулина Христева, адвокат на собствениците на парцела.


Отчуждаването е важно за реконструкцията на площада. Там трябва да минава връзката между Одеона и новите археологически разкопки.


Засега от общината нямат ясна позиция какво точно трябва да се предприеме – дали да се води съдебна битка или да се закупи имота.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент