10:20 ч.

28.09.17

1 мин.

0

1

0

Проф. Миланов: Спешният пациент е скъп и нежелан

от редактор |

Проф. Миланов: Спешният пациент е скъп и нежелан

Няма начин пациент, докаран с линейка, да бъде отказан. Това каза проф. Стоян Миланов, национален консултант по спешна медицина, по повод случая с върнатия от „Пирогов" 74-годишен пациент, който почина. Дежурният екип, отказал да приеме Спас Добрев, беше уволнен.


Проф. Миланов определи случилото се като тежка грешка на екипа в болницата.


„Имали сме раждания в ход, които са извършени в нашата шокова зала. Това означава ли,че ние ще кажем: Моля ви се, не тук", обясни той по Би Ти Ви.


По думите му е грешка, че пациентът не е регистриран в „Пирогов". „Подобен пациент в критично състояние може да бъде разпознат за 2 секунди от опитно лекарско око", смята проф. Миланов.


„Ерозията в системата е много тежка и не е от вчера. Спешният пациент в момента е нежелан, той е скъп, изисква много ресурс на лечебните заведения и има доста често отказ и подритване на спешния пациент между болниците", подчерта той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

x · 10:39 · 28.09.2017
НЕЖЕЛАН И ПОДРИТВАН,ЧЕ БИЛ СКЪП/НЕ КАТО ЕМОЦИЯ, А В ПАРИЧНО ИЗМЕРЕНИЕ/! ДА АМА ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА КАЗВА ДРУГООООО...КОЙТО Я НАРУШИ-СИЛЕН ШУТ ОТЗАД ,ГУД БАЙ И ТОЛКОЗ...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент