Търсят смел прокурор за бияч на пътя

Търсят смел прокурор за бияч на пътя | StandartNews.com

В Карнобат усилено се търси смел прокурор, който да поеме случая с местен бабаит. 31-годишният Ангел Радичев принудително спря с лъскавия си мерцедес автобус на "Юнион Ивкони" пътуващ към морето. Младият мъж се саморазправи с шофьора, защото рейсът го засякъл на магистрала "Тракия" докато Ангел летял с 250 км/ч. Тъй като инцидентът е регистриран на територията на Община Карнобат, местната районна прокуратура поема случая. Ангел обаче е местно момче, довериха запознати. Родителите му са влиятелни хора. Баща му Радостин има превозвачески и строителни фирми, а майка му със земеделие и трупа средства от европрограмите.

Това е причината и Ангел да се гъзари със спортен мерцедес, който струва около 200 000 лева, коментират местните. Колата е с немски регистрационни табели, каквито са на повечето баровци у нас. Карнобатчани са на мнение, че от делото нищо няма да излезе, тъй като родителите на Ангел не са случайнио в града. Работното обвинение срещу него е за хулиганство по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс и ако вината му се докаже в съда, го грозят от 2 години затвор или пробация. Самият Ангел обясни, че е действал в състояние на афект и се разкая за случилото се.

Мъжът е с чисто съдебно минало и добри характеристични данни. Според шофьора на автобуса Ружди Велиев обаче Ангел е бил изключително агресивен и всички пътници се изплашили от поведението му. От КАТ обясниха, че хулиганът има 50 нарушения на пътя, 10 от които за превишаване на скоростта. Три пъти му е отнемана книжката. Нарушенията му са основно за превишена с 30-40 км/ч скорост в градски условия. Има и едно нарушение за превишена на магистралата – шофирал е със 152 км/ч, при ограничение 140 км/ч. Всички издадени актове са платени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай