Професори с Гран При от правосъдните награди

Професори с Гран При от правосъдните награди | StandartNews.com

 

Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще си тръгнат с Гран При за особени заслуги към правото от церемонията по раздаването на Годишните награди за правосъдие, която ще се проведе за пети път на 25.11. в хотел Маринела. По традиция събитието е с благотворителен характер и на него ще се проведе томбола за болни деца.
Гран При е единствената награда, която не подлежи на гласуване, а предложението за нея идва от инициативния съдийски комитет.
83-годишният проф. Васил Мръчков е юрист и политик, бивш главен прокурор, бивш директор на Института за правни науки. Автор е на мащабни публикации в областта на международното и вътрешното трудово право, осигурителното право. Води лекции по Трудово, Международно трудово и Осигурително право в Пловдивския университет.
Проф. Сашо Пенов в момента е декан на Юридическия факултет към Софийския университет. Автор на над 30 статии и студии в областта на данъчното право. Той е бил зам.декан на Юридически факултет при Великотърновския университет, експерт в Главно управление на данъчната администрация, член на Консултативния съвет по законодателството при 39 и 40 Народно събрание, член и председател на Правния съвет при Президента на Р България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай