Нов опит за решение по казуса с отстраняването на Десислава Иванчева

Нов опит за решение по казуса с отстраняването на Десислава Иванчева | StandartNews.com

Апелативният специализиран съд решава дали да отстрани окончателно от длъжност кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Преди две седмици те бяха свалени от постовете от по-долната инстанция. Магистратите обясниха решението си с опасността двете да повлияят на свидетели по делото срещу тях, ако останат техни ръководители.

В началото на седмицата съдът отложи окончателното си решение, тъй като прокуратурата внесе нови 4 тома с доказателства по делото. Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха от съда нови три дни да се запознаят с материалите срещу тях. Магистратите уважиха искането и по този начин за втори път се повтори сценария – двете обвиняеми да си четат доказателствата срещу тях.

На последното заседание беше направена презентация на хартия от двете . Според Иванчева и Петрова в специалните разузнавателни средства са прочели диалог, в който са се появили инициалите Б.Б. и Ц.Ц, в контекста на разговор между бизнесмена Александър Ваклин и посредника по подкупа Петко Дюлгеров. В разговора между двамата станало ясно, че хората с посочените инициали „търпят" Иванчева на поста ѝ.

Десислава Иванчева беше арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп, както твърдят от обвинението. Тя, заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кмета на „Младост", че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити при нея и Дюлгеров. Междувременно в горещия стол на районната администрация временно седна архитект Румен Русев, който беше предпочетен от Столичният общински съвет вместо доскорошния на PR на района - Петър Кърджилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай