Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи вота на недоверие

Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи вота на недоверие | StandartNews.com

„Ще подкрепим вота на недоверие на БСП срещу правителството за сектор „Сигурност", ние сме опозиционна партия. Искам да подчертая, че ние искахме да внесем вот по тази тема още през декември м.г. Радвам се, че сега БСП узря за идеята на ДПС". Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев пред „Нова телевизия".

Както вече е известно от левицата обявиха, че ще внесат вот на недоверие на правителството заради провалите в сектор „Сигурност". Според Цонев вот на недоверие може да се внесе и по тема „Здравеопазване".

„Вижте какво става в здравната система. Има Плочев, няма Плочев. Европредседателството приключи, но проблемите в България продължават със страшна сила", каза депутатът от ДПС.

Според него България се нуждае от национална програма за реформи.

Цонев коментира и вчерашното изказване на шефа на антикорупционната агенция Пламен Георгиев, че колегата му Делян Пеевски е най-проверяваният човек в България.

„За да си плащаш данъците, за да спазваш всичко, което трябва да спазваш, трябва да имаш самият ти познания и да имаш съветници. Не всичко може да знаеш", каза Цонев.

„В коментарите на т.нар. десни имаше мъка. За десните не е важно да има антикорупционни органи и те да работят и да проверяват, за тях е важно тези органи да произвеждат като виновни тези, които те искат да произвеждат като виновни. И тук ви посочвам румънския модел с онази прокуратура.

Ако антикорупционните проверки се извършват от лидера на ДСБ Атанас Атанасов, е няма да повярвам в истинността им. Като знам биографията на Атанасов и добър ден да ми каже, няма да му повярвам", добави Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай