Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи бюджета за 2018-а

С Пеевски пишем закон за разграбването на КТБ, предупреди депутатът

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи бюджета за 2018-а | StandartNews.com

Депутатът от ДПС Йордан Цонев обясни причините за атаките на Движението срещу вицепремиера Валери Симеонов. Те предшестват приемането на бюджета за 2018 г., за който Цонев призна, че партията му няма да го подкрепи в пленарна зала. Цонев допълни, че двамата с колегата си Делян Пеевски пишат закон, който да разкрие грабителите на КТБ.

"Изказванията на депутатите от Обединени патриоти разделят нацията и предизвикват омраза, заяви Цжонев по БиТиВи.- Думи като "тахтаби", "дървеници", "мравки", "маймуни", "смачкване" нямат място в една демократична държава. Тези хора незабавно трябва да напуснат властта. Ние ще продължим да изобличаваме това управление и езика на омразата, който използват. Виждате какво става в цяла Европа. Навсякъде изхвърлят от властта националистите", посочи депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Всички говорят за прословутата реплика на Ахмед Доган (за разпределяне на порциите на властта), но никой не разбира, че тя се отнасяше за всички политически партии и кръгове, а не само за ДПС. ДПС също е част от тези партии. Това е силата на нашия почетен председател. Той може да каже истината в очите", каза още Цонев.

"Най-големият проблем на това управление е, че няма политики. Категорично няма да подкрепим бюджет 2018. Управляващите говорят за растеж и БВП, но не обясняват какви политики са предприети. Тази информация е публична. Имам информация, че и в новия бюджет няма заложени политики", продължи Йордан Цонев.

Депутатът посочи, че приемането на бюджета е много несигурно. "121 гласа са плаващо мнозинство. Няма никакъв шанс ГЕРБ да ни убедят да гласуваме за бюджета. Докато в това правителство участват националисти, подчертавам националисти, а не патриоти, няма как да подкрепим толкова важен законопроект. Ще участваме в разговори за вот на недоверие. Не искам да коментирам кой е най-слабият министър. Като му дойде времето ще разберете", обяви Цонев.

"С Делян Пеевски пишем закон, чрез който да се разкрие истинския грабител на КТБ. На нас ни писна да слушаме фалшиви новини, че той е участвал в грабежа на банката. Точно това е начинът да докаже, че няма нищо общо с тази история - като напише закон", завърши Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай