Валери Симеонов: Светлозар Лазаров не е подходящ за главен секретар на МВР

Валери Симеонов: Светлозар Лазаров не е подходящ за главен секретар на МВР | StandartNews.com

Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР, Светлозар Лазаров не е подходящ за поста, заяви вицепремиерът Валери Симеонов тази сутрин. Според него всички кадрови промени трябва да се обсъдят с коалиционните партньори.

"Въпросът за нов главен секретар ще бъде поставен на поредния коалиционен съвет от 9.00 часа в Министерския съвет", посочи още Симеонов. "Не трябва да притискаме ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца.

МВР си има своите специалисти, професионалисти на всички нива, които са свързани с пряка дейност по изпълнение на разпоредбите и законите от министерството, така че дали има главен секретар, или не една две седмици не мисля, че е фатално", добави вицепремиерът.

Лазаров, който в петък подаде оставка като национален координатор на партия "Атака", беше главен секретар на МВР в правителството на Орешарски.

Валери Симеонов коментира и изказване на руския президент Путин, че България е слаба и затова се е отказала от газопровода Южен поток. "Не знам кой му пише речите и изказванията на Путин, но той си позволи да даде лоша оценка на българското правителство за "Южен поток". Нещо обаче се е объркал и е добре МВнР да излезе с остра позиция по този въпрос", каза Валери Симеонов по БНТ.

Според него проектът е бил унизителен за страната ни. "Решението за спирането на проекта е продиктувано поради това, че България можеше да търпи сериозни финансови санкции от ЕС, ако беше реализиран този проект. "Проектът беше вреден и срещу българския национален интерес. Да инвестираш в изграждането на тръбопровод и да чакаш да получаваш такси след 20 или 220 години, е глупаво. Тук става въпрос за много сериозни икономически основания да отхвърлим този проект. Не всеки енергиен проект е полезен", подчерта вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай