Цветанов: В началото на май ще имаме правителство начело с Борисов

Цветанов: В началото на май ще имаме правителство начело с Борисов | StandartNews.com

Убеден съм, че в началото на май ще имаме правителство с министър-председател Бойко Борисов. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в предаването „Панорама" на БНТ.

„Целта на всеки един парламент е да изкара пълния си мандат. Целта на всяко едно управление е да бъде максимално стабилно. ГЕРБ и „Обединени патриоти" ще направим точно това. Имаме разписани акценти за управленските ни намерения. Имаме готовност да подпишем коалиционно споразумение и в рамките на една седмица да бъдем вече готови с персонален състав на Министерски съвет и разбира се в рамките на един месец да разработим подробни детайли от управленските ни ангажименти със срокове, за да може да има и отчетност към българските избиратели", заяви Цветанов.

На въпрос ГЕРБ или Патриотите са направили по-голям компромис той отговори: „Всички направихме компромис, водени от националния интерес: „България над всичко".

„Направихме компромиси, които не променят фискалната политика. Направихме компромиси, които очертават икономически растеж. Направихме компромиси, които гарантират стабилността и тази устойчивост, която показахме през 2015-2016 година. Искаме да продължим с икономически ръст над 3,5%, за да можем да стигнем в края на мандата си БВП 120 милиарда лева, минимална заплата 650 лева, 1 500 лева средна заплата и разбира се достойни пенсии на база на икономически ръст и това, което можем да направим всички заедно", посочи още Цветанов.

Запитан с какво следващия кабинет на Борисов ще бъде по различен от предишните, той отговори: „С новите предизвикателства. Днес страната ни е пред предстоящо председателство, днес страната ни трябва да търси обединени по национални каузи и как можем с председателството да обединим усилията си, за да можем да защитим нашите сънародници, които живеят във Великобритания. Разбира се и да не отстъпваме от европейските ценности".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай