Станишев става евродепутат

Станишев става евродепутат | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев става евродепутат, научи Стандарт от високопоставени източници от централата на БСП.

Решението си Станишев обявява в този час на заседание на изпълнителното бюро на партията.

Соцлидерърт няколкократно по време на кампанията бе заявявал, че няма да напусне родната политика и няма да става евродепутат. Сложната обстановка на формирането на стабилно мнозинство в европарламента и очакваната широка коалиция между леви и десни в Брюксел обаче изискват присъствието му там, коментираха пред Стандарт ключови източници от европарламента.

Миналата седмица точно Станишев е бил водещ при преговорите с "върха на ЕНП" в Брюксел. Соцлидерът е изиграл ключовата роля за изявлението през уикенда на френския президент Франсоа Оланд, че леви лидери от 11 държави ще подкрепят Жан-Клод Юнкер за президент на ЕК.

Станишев заминава за Брюксел утре, тъй като до края на седмицата предстоят заключителните преговори между ръководителите на основните европейски политически партии.

От "Позитано" коментираха лаконично че Станишев остава председател на БСП.

По-късно стана ясно, че Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай