СДС замрази всички съюзи

СДС замрази всички съюзи | StandartNews.com

София. Ръководството на СДС замрази действието на двата си съюза - Съюза на младежите и Съюза на жените. Причината е, че не са представили оригинални документи за избиране на своите ръководство. Така, на практика, лидерите на двете формации могат да участват в заседанията на Националния съвет, но нямат право на глас.

Замразяването е част от битката за регистрация на Съюз "Единство", който бе създаден от Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков. "МСДС" и Съюза на жените ги подкрепят и затова ги замразиха", казаха сини младежи.

Била е отказана регистрация и на съюз "Единство" по политически причини, тъй като се опитвало да цепи синята партия. 62 човека са били против, а 12 са ги подкрепили. "Няма да напускаме. Нашата цел не е да правим нови десни формации, защото те са достатъчно", обяви Надежда Нейнски. Тя демонстративно напусна заседанието на Националния съвет на СДС, което тече в момента в културния дом на Красно село.

СДС е взело решение шефовете на постоянни комисии в Народното събрание от тяхната квота да напуснат и да останат постоянни членове. Не е ясно обаче дали Мартин Димитров, който е председател на икономическата комисия, ще се съобрази с това решение. Другият председател на комисия е Йордан Бакалов, който води звеното за жалби на гражданите в Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай