Радев към Путин: Чакам Ви догодина на посещение

Радев към Путин: Чакам Ви догодина на посещение | StandartNews.com

Република България желае да развива приятелски отношения с Руската федерация, основани на конструктивния диалог и взаимноизгодното сътрудничество. Това се посочва в писмо на президента на страната ни Румен Радев до руския му колега Владимир Путин.

Държавният глава на Република България отговори на поздравителен адрес, публикуван на сайта на Кремъл по повод 25 години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество София и Москва.

"Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи.

Подписаният на 4 август 1992 г. основополагащ държавен документ е съставен в духа на вековното приятелство между нашите страни и народи. Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на Договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света.

Позволете ми да изразя надежда, че с общи усилия ще успеем да намерим градивен подход, за да реализираме значителния потенциал на нашите двустранни отношения в редица области от взаимен интерес.

Очаквам Вашето посещение в Република България през 2018 г. във връзка с честването на 140-та годишнина от Освобождението на нашата страна да даде възможност за ползотворни разговори по всички въпроси от общ интерес.

Моля, приемете моите най-сърдечни поздрави и пожелания за благоденствие, крепко здраве и успех на братския руски народ", пише още в документа, публикуван на сайта на президентството на Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай