Премиерът: Съгласувателната процедура за освобождаването на Маринов е формална

Премиерът: Съгласувателната процедура за освобождаването на Маринов е формална | StandartNews.com

Съгласувателната процедура за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е формална. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на Американската търговска камара с кабинета. Борисов бе категоричен, че става дума за волеизлияние на Маринов, затова Борисов е счел, че няма необходимост за съгласуване с Румен Радев.

Със сигурност името на новия главен секретар ще бъде съгласувано с държавния глава, заяви Борисов: „Както от командващ ВВС, ставаш президент – кой да те спре? Ние можехме тогава да не го освободим по тази логика, но... главният секретар иска да стане министър... Какви мотиви да напиша? „Моля, подпишете, защото той иска да стане министър". Добре, ще напишем и това. Но считам, че е формално. И взехме решение, приехме оставката на Министерски съвет и изпратихме на Президентството".

Вицепремиерът Красимир Каракачанов призова за диалог между президента и Министерския съвет по въпроса назначаването на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

"Нашето решение е главен секретар г-н Маринов да бъде избран за министър на вътрешните работи. Министрите ги избира Народното събрание, или бъркам нещо.? Процедурата може да се задвижи и с директен избор на министъра на вътрешните работи. Оттук нататък изборът може да се забави, но той може да бъде избран от НС. Така разсъждавам аз.", каза вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай