11:40 ч.

28.10.17

4 мин.

0

24

0

Нинова: „Нужни са предсрочни избори“

от Николина Александрова |

Нинова: „Нужни са предсрочни избори“

Свалянето на ГЕРБ от власт и предсрочни избори. Това поиска Корнелия Нинова на червения конгрес на БСП. Каза още,че партията трябва да спечели мандатът и да реализира следващото управление. Една от стъпките за свалянето на ГЕРБ е вот на недоверие. Нека конгресът обсъди и реши кога да започнем разговори с другите партии и да внесем такъв, каза Нинова. Веднага ще се намерят хора, които да кажат, че БСП иска да злепостави България в навечерието на председателството, убедена е соцлидерката. Но цитира президента Румен Радев, че управляващите гледат на председателството като на оферта, която да гарантира сигурност в страната и легитимация навън. След което разкритикува премиера Бойко Борисов за външнополитическото му поведение.


Лидерът на левицата Корнелия Нинова пребори на конгреса опозицията в редиците на БСП. Заседанието на извънредния конгрес на партията започна с гласуване на промени в Устава на БСП, свързани с избора на председател.


Предложените промени засягаха избора на председател на партията. Искането беше партията да си върне правото на избор на председател.


„Конгресът извърши политическа грешка, като подведен под лозунга, че реализира демокрация, гласува решение, според което концентрира цялата власт в ръцете на председателя”, заяви Ваня Добрева от Софийската организация на БСП.


Чавдар Георгиев също се обяви за промени, като предложи да се задължи Националният съвет да изготви такива промени и да ги представи на следващото заседание.


Валери Илчев коментира, че с направените промени суверенът сам решава кой да ръководи партията и се обяви против нови промени.


Искането беше подложено на гласуване и отхвърлено със 149 гласа „за”, 397 „против” и 45 „въздържали се”.


Ако мислех за себе си, щях да използвам случая при тази силна атака към мен отвън и отвътре - да подам оставка, да отида на пряк избор и щях да го спечеля. Щях да се върна след 2 месеца и отново щях да съм председател, ако мислех за себе си. Но председател на партия, в която 2 месеца вътрешни лобита са ровили сред организациите, външни сили са бъркали сред нас с мръсни ръце. Не мисля за себе си, а за партията - нямам дребна амбиция за лично облагане и пост. Но имам голяма амбиция - да променя България. С това лично признание соцлидерката Корнелия Нинова взриви червения конгрес. В словото си тя обори всяка от критиките, отправени към нея в последните седмици. И обвини ГЕРБ в опити да разцепва БСП. Залата я изпрати на крака, със сълзи и с викове "Нинова" и "Победа".


Опозицията не може да бъде опитомена и нахране, значи трябва да бъде разбита. От нас зависи дали ще допуснем това, призова Нинова делегатите. И обясни, че атаките са сега, защото БСП е дала отпор на случващото се в държавата и заедно с президента Румен Радев е повела борбата срещу корупцията по високите етажи на властта. "Мислех си, че атакувате лидера, защото сте обидени от промените, които направихме. Но не е така. Разбирам, че вие не атакувате лидера в лично качество. Вие атакувате посоката на партията - позиция в защита на едрия бизнес и против корупцията в редиците ни. Вие искате прамяна на посоката и това минава през смяна на лидера", обърна се задочно тя към опонентите си. "Ако усетите, че вашият партиен или държавен водач го е докарал дотам, да се скрие зад вас и да ви бута, махайте го веднага - този човек не става. Лидерът стои отпред. Той поема първия удар и води, но само ако има зад гърба си силна и единна смела армия", обърна се Нинова към делегатите. "Ако усетите, че един лидер на партия и държава го е докарал до личното си оцеляване - веднага го мвахайте. Такъв човек ще ви предаде, той ще направи сговор с Дявола, за да запази себе си", допълни тя.


Силният лидер е този, който обединява, а не разделя. Мога да ви обединя около общата ни цел да променим България, да не се предаваме. Но не мога да ви обединявам около лични цели за използане на партията, за облагодетелстване, използване а лични цели, власт, категорична бе лидерката. Няма да употребявам партията да свикваме цял конгрес и да се крепя на стола си. Доказах ви, че не съм за пост, като отказах да съм председател на парламента, даде пример Нинова. Аз мога това - да ви дам самочувствие, че можем да управляваме по-добре България, допълни тя. И се обърна към залата: Вие сте победители, защото сте единствените, побеждавали някога партия ГЕРБ. Няма да отстъпя от тази битка и ще ви дам смелост, но само ако сме заедно и единни. Не искам просто власт, искам този свят да се промени, допълни соцлидерката. В словото си Нинова остро разкритикува вътрешната си опозиция. Тя не спомена нито едно име, но, позовавайки се на техни цитати, обори тезите на опозиционерите си в партията, развити пред медии. Сред най-цитираните беше Георги Гергов.


"Въпреки огромната организационна работа, спечелването на президентските избори след 11 загуби и удвояването на парламентарната ни група, в последните седмици се създаде внушение за тежък двубой между нас, за разцепление, че никога партията не е била толкова разбита. Коя е партията? Кой е партията, другари? Не вие, не ръководството, а членовете са партията", каза Нинова. Вие сте техните представители от цялата страна - моля, кажете дали организациите по места са разцепени, разделени ли са членовете ни, обърна се тя към делегатите на конгреса. И зададе още много въпроси: Ако да - по каква линия? Ако не - от чие име 9 души наши другари изразяват публично такива позиции? Събрахте ли се на общински съвети, на областни съвети, изразихте ли мнение, че партията се разцепва? Упълномощихте ли да говорят или го правят в лично качество. Нека да чуем мнението на партията, призова лидерката.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:37 · 30.10.2017
Novi isbori gerb i podgasnizi bkp patrioti gerb komuneta jivkov gi e u4il bili sega denokrati samo laji bg narod miseria jivot laji po tv gorsnov = djankov debeli. Praseta ogueni stsnaha pavlova schte se prasne ot km kaji a kolko miliona taja ot komisionni v dobs i fanddkova milionerka zezo apartsmenti 6 da dade 2 na bedni mladi s 2 deza i ot milionite su da dade zezo schofiorskia sin rodninite sa im vs ot bkp jivkovisti
Потребител · 15:38 · 29.10.2017
Prava e ninova omrasnaha ni lajite na komunjagite gerb i patrioti bkp slugite na jivkov baha a sega goljam no mek erdigan i tramp iskat tvard ne mek gerb patrioti podgasnizi
Потребител · 13:53 · 29.10.2017
Кур за селската уруспия Нинова и педала Доган .Както и Зарков дупедавеца осран!!!
Потребител · 10:52 · 29.10.2017
Ало СДС дрогарката!!??Карай го по бавно и по спокойно,че ша измориш актива на столетницата от емоции!Ма ти май си напълно изперкала ма?!Ама та вие не може да оправите покрива на чинията си на Бузлуджа и да отлетите за откъдето сте дошли,а пък видите ли цяла държава шъ оправяте!Май са забравили да ви снабдят конгреса с хапове от СОФАРМА?!Поръчайте по едно бяло вино или по една загорка на всеки,белким алкохолеца притъпи налудността на това сборище!!!
Потребител · 10:37 · 29.10.2017
смърт на терористите свобода за българия решетни МИСИЯНЕВЪЗМОЖНА за червените терористикова и решетников се канят да убиват още българи финансовия геноцит който наложиха се оказа неефикасен и бавен
Сланинова · 09:19 · 29.10.2017
Баце и шумкар да си не ти отива,разграбихте и унищожихте всичко българско но май си с феменция ма тия години ,на вас ви се иска ама народа не ви иска
Потребител · 06:17 · 29.10.2017
бре, заспали и умопомрачени зяпачи срещу Нинова и лизачи на герберски задни части. Помнете, видов ден ще дойде, никой няма да пожали вожда ви крадец и лизач бб, ще бъде разпънат на кръста за бакиите си. Гащите му вече са пълни и насирането ще бъде поголовно. Ще посрамят България пред света като му разкрият бакиите и тогава, да ви питам кой ще боготворите? будали. нинова не е много тарикат, това се знае. но кой ще му скочи на тоз измекяр
Потребител · 10:46 · 29.10.2017
@Потребител Фамилен конекрадецо и крадецо на ДДС,концентрирай се върху хаповете дето са ти ги изписали да те успокояват да не посягаш на чуждото и недей да лееш бясна слюнка против тия дето бият през пръстите и не дават на такива като тебе да разсипват държавата!Увладей си бясът,че почти си изперкал и ти се привиждат халюцинации!Бойко в затвора,означава,че Курвелия,Сатанишев,Рум.Овч.и вся асталная сволач трябва на шиш да бъдат пекани!!Цветанов имал шест апартамента,а всеки червен има по 6 Българии,така че не ме гледай тъпо Българино!!!
Потребител · 20:16 · 28.10.2017
Може да правите измислени конгресчета,но избори не печелите вече има няма 100 години,карайте на конгреси,понеже е по-лесно и правите цирк на народа та ви се смее на плитките акъли-никога няма да спечелите избори Европа не иска комунисти на власт никъде,анадън му.
Потребител · 18:41 · 28.10.2017
ПЕЧЕЛИ БСП,ПЕЧЕЛИ И ДПС-ГУБИ БЪЛГАРИЯ.
НАПРАВИХА СИ СЕДЯНКА И СЕ НАХЪСИХА ДА КРАДАТ ОТНОВО ОТ БЪЛГАРИЯ.
ТИЯ МИЛИЯРДИ
САМО КАК ЩЕ СИ ГИ ПОДЕЛЯТ..ЧАК ЛИГИ ИМ КАПЯТ ОТ ГЛАДНИТЕ УСТИ
Потребител · 16:39 · 28.10.2017
Нужни са ти два х,я ама големи,черни,50 сантиметрови и катоте почнат от сабайлям та до 5 вечерта!!Ама клатене,празнене,вадене,слагане докато ти начешат шибаната мухлясала п,чка и ти наместят сбърканите сексуални хормони,ако въобще ги имаш!!Та беклким мирясаш и си седнеш на дебелия задник и почнеш да мислиш,като средно нормален човек,който да се смири,да каже нещо нормално и хубаво в животът и с нормален тон,а не да съска като азиатска кобра!!Ето това ти е необходимо!!Безплатен съвет с поставена от от 12000 километра психиатрична диагноза !!!
ризнание , че това с · 16:32 · 28.10.2017
49 ти конгрес означава признание , че това са наследниците на терористите взривили църквата Света Неделя през 1924,год., че това са родотстъпниците предлагащ България за 16 та република на СССР. Това са крадците на банките от жан виденово време. Това са крадците от гуле мия шлейф.Как си представяте другарката решетникова КК, като министър председател ? НИКАК
ризнание , че това с · 16:31 · 28.10.2017
49 ти конгрес означава признание , че това са наследниците на терористите взривили църквата Света Неделя през 1924,год., че това са родотстъпниците предлагащ България за 16 та република на СССР. Това са крадците на банките от жан виденово време. Това са крадците от гуле мия шлейф.Как си представяте другарката решетникова КК, като министър председател ? НИКАК
ризнание , че това с · 16:31 · 28.10.2017
49 ти конгрес означава признание , че това са наследниците на терористите взривили църквата Света Неделя през 1924,год., че това са родотстъпниците предлагащ България за 16 та република на СССР. Това са крадците на банките от жан виденово време. Това са крадците от гуле мия шлейф.Как си представяте другарката решетникова КК, като министър председател ? НИКАК
Потребител · 15:57 · 28.10.2017
Лакомия за власт, но без реални качества да я спечелят. И ако се провалите на следващите избори още един път, пако ли ще плачете за власт. Неистова жажда за власт, защото власт, това значи нови КТБ-та и пари, пари, париии.
Потребител · 15:24 · 28.10.2017
Свалянето на ГЕРБ от власт и предсрочни избори. Това поиска Корнелия Нинова на червения конгрес на БСП
Потребител · 16:44 · 28.10.2017
@Потребител Аз пък снощи си спретнах първи конгрес и си поисках една седмица с Риана на френската ривиера и една седмица с Линдзи Лоан на Хаваите!Само че имам малък проблем?Трябва да съм с трийсет години по млад,с 15 см по висок и най малко със сто милиона долара банкова сметка!Ама ни съ отчайвам и ще работя по въпросът до следващият ми конгрес!!
Потребител · 14:36 · 28.10.2017
"Но имам голяма амбиция - да променя България". И света да искаш да промениш, не можеш да промениш комунистическата си същност, да се храниш с власт, да крадеш държавни пари и имущество докарвайки национални катастрофи, с единичката цел за лично семейно облагодетелстване. Лицемерието все още може да заблуди шепа пенсионери,но не и знаещите и просветени български граждани.
Потребител · 16:47 · 28.10.2017
@Потребител Абсолютно точно!!Много добре казано,право в десятката на дебеланата!!
Потребител · 13:59 · 28.10.2017
А бе тази крада да не би е закъсала за парички.
Потребител · 13:17 · 28.10.2017
Червени малоумници искат пак да харчат парите на народа!
Потребител · 13:00 · 28.10.2017
Кога сте печелили избори,че не помня вече?
Потребител · 13:00 · 28.10.2017
И като ги загубите изборите за стотен път КАКВО ПРАВИМ.... ЩЕ ПЛАТИТЕ ЛИ? Знаете ли колко струва тази междупартийна заигравка? До кога ще ви търпим ЧЕРВЕНИТЕ ДИВОТИИ - ДО КОГА? Колко пъти трябва да ви кажем НЕ на БСП! НЕ на ДПС! Вие сте ТЕРОРИСТИ!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент