Младен Маринов: Не съм говорил с конкретен човек за поста главен секретар

Младен Маринов: Не съм говорил с конкретен човек за поста главен секретар | StandartNews.com

"Не съм говорил с конкретен човек за поста на главен секретар. Сондирал съм мнения. Но има длъжност заместник-главен секретар. В момента той изпълнява функциите на главен секретар. Това е Георги Арабаджиев". Това заяви за "Здравей, България" новият вътрешен министър Младен Маринов.

"Притесняват ме големите очаквания, които ме карат да се мобилизирам и да се покажа във върхова форма. Надявам се и сега да е така. Но като знам с какъв екип работя в момента, имам увереност да продължа", призна Маринов в първия си ден на висшия държавен пост.

"Семейството ми винаги ме е разбирало. Имам дъщеря на 23 години и син, който след няколко дни ще навърши 18 години. Добри деца са", допълни той.

В четвъртък президентът Румен Радев отправи критики към номинацията на Маринов за министър. Той заяви: „Просто е парадоксално: премиерът маха министър на вътрешните работи заради мърлявата работа на полицията, както той се изрази. А по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно, заради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това".

Маринов коментира това изказване с думите: „Всеки има право на мнение и на оценка. Но аз стъпвам на фактите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай