Лидерът на Воля: Промяната на Европейския съюз е в пълен ход

Снимка: БГНЕС архив

Лидерът на Воля: Промяната на Европейския съюз е в пълен ход | StandartNews.com

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки резултатите от вота в Бавария показват, че промяната на Европейския съюз е в пълен ход. Нашите партньори направиха исторически пробив, се посочва в позиция, разпространена от партийния пресцентър.

За Марешки крахът на Християнсоциалния съюз (партньор на Ангела Меркел) на изборите в Бавария е логичен след серия грешни политически решения, особено политиките за мигрантите.

Резултатите в Германия показват, че промяната на ЕС е в пълен ход и ще има своята кулминация на евроизборите догодина през май. За да оцелее, за да съхрани старите европейски ценности и да гарантира сигурността на гражданите си, ЕС трябва радикално да се промени, смята той.

Поздравявам нашите европейски партньори от "Алтернатива за Германия" за огромния успех, пише още лидерът на "Воля".

Марешки посочва, че патриотичните партии от Движението за Европа на нациите и свободата навсякъде получават все по-голяма подкрепа, десните отслабват, а левите съвсем се стопяват. Процесът отдавна вече започна в Италия, в Австрия. Надявам се този път България да не закъснее и да не върви след събитията, коментира политикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай