13:30 ч.

27.10.17

4 мин.

0

21

0

Ламбо: Подкрепям Корнелия, вярвам й

от редактор |

Ламбо: Подкрепям Корнелия, вярвам й

Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа, зове Стефан Данаилов в писмо до конгреса


Корнелия Нинова е самоотвержен биткаджия, но готовността й за поемане на отговорност от името на цялата партия не винаги е най-доброто поведение за един водач. Това написа Стафан Данаилов в писмо до конгреса на БСП, който се събира утре на заседание. Писмото на Ламбо е в защита на соцлидерката. "Да си пръв сред равни не значи първи да поемаш всички тежки удари. Подкрепям Корнелия, вярвам й", обяви Данаилов.


Ето пълния текст на писмото на Стефан Данаилов:


ДРУГАРИ, ПРИЯТЕЛИ, СЪМИШЛЕНИЦИ,


Трудно ми е да повярвам, че столетна партия не може да понесе нито успеха си, нито доверието, което хората ни гласуват, нито бремето да сме ярка, конструктивна, но непреодолима опозиция. Някои дори достигат до крайности, да пропагандират колаборация с властимащите, само и само да не сме далече от трапезата им...


Не мога да си обясня каква е тази мания, всеки от „нас" да си мисли, че нашата столетница не може без всеки от „нас", че ако не сме „ние" - другите са само грешници, че можем да служим на хората и Партията, само ако сме в нейното ръководство... и никъде другаде... Какво ще кажат на това хората, които без дори да са членове на БСП ни вярват и десетилетия откликват на нашите предложения. Какво биха казали десетките големи национални личности, които дадоха съгласието си и участваха активно в създаването на Националния инициативен комитет и десетките регионални инициативни комитети, в подкрепа на нашето предложение за кандидат за президент на страната, тогава, когато всички предричаха нашия крах... Същото направиха и на парламентарните избори, за да може да удвоим нашата мощ и да се заявяваме сега като силна и твърда опозиция... Повярваха ни, предпочетоха ни, оцениха ни...


Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа инициатива, че няма визия за развитието на Партията в перспектива, че няма опозиционно поведение.


Вие, другари, имате ли идея, какво всъщност значи това? Мислите ли, че само вот на недоверие, поискан от парламентарната група е достатъчен да олицетвори опозиционно поведение, ако не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?


Каква беше Вашата позиция, когато обсъждахме нейното предложение да издигнем ген. Радев за кандидат за президент на България? Въпреки, че възроптахте, че не е наша партийна кандидатура, след това се радвахте на успеха.


Какво беше поведението Ви, когато тя предложи промените в Устава и въвеждането на мандатност, както за ръководителя на Партията, така и за участието ни в листите за парламентарните избори и после дори опонентите ни признаха демократичния заряд на тези промени?


Колко от Вас отидоха при своите професионални колеги, за да обяснят позицията си по браншовите проблеми и визията на партията за опозиционното й поведение по един или друг законодателен въпрос. Колко от "критикарите" родиха ярки идеи, с които да увлечем хората по един или друг национален въпрос, за да се чуе силно гласът на БСП и да разтърсим обществото ни?... О не, претенциите са, че не ги питат, че не ги предлагат, че са заместени от по-млади и неопитни и така им се пречи да са активни и полезни с мъдростта си в развитието на партийните политики, въпреки, че продължават да са членове на най-високия форум на БСП – Националния съвет, където се вземат решенията.


Колко от Вас приеха присърце инициативата на Корнелия за възстановяване на Паметника на Бузлуджа? Кои от Вас предложиха лични инициативи, как да съберем необходимите средства за опазване на тази светиня и да дадем поне начален тласък за нейното спасение?


Всички се жалим, че нямаме наша си трибуна към избирателите, а когато Корнелия постави въпроса да създадем наш телевизионен канал, чу само мърморене, че не му е сега времето и дори абсурдни съмнения, че така ще ликвидираме в-к „Дума"...


Колко от Вас се срещнаха с членове и симпатизанти на БСП, за да проучат нагласите им спрямо готвения от МФ проект за Бюджет'2018, за да реагираме навреме и активно против негативните предложения на управляващите? Направихме ли достатъчно публични обсъждания с нашите съмишленици по места, къде ги "стяга чепика" в обществения живот и с това да допринесем за подготовката на т.нар. алтернативен бюджет... Хващаме се за думата «алтернативен», но всъщност ставаше въпрос за проучване на необходимите и справедливи параметри, които очакват избирателите от нас?


Научихме се да чакаме какво ще ни предложат членовете на Бюрото, за да обявим, че сме против, че не одобряваме, че е неграмотно, без да предложим своя визия и решение по един или друг проблем.


Отдавна си задавам въпроса - кога и защо рутината се настани сред нас? Забравихме призива на писателите до 49-тия Конгрес да оставим в миналото задкулистните игри, копроматите и компромисите с политическото ни кредо.


Не бих спестил и това, което съм споделял насаме с Корнелия. Тя е самоотвержен биткаджия, но готовността й за поемане на отговорност от името на цялата партия не винаги е най-доброто поведение за един водач. Препоръчвал съм й, че има нужда понякога да изчака и опипа пулса на общото мнение. Да си пръв сред равни не значи първи да поемаш всички тежки удари. Подкрепям Корнелия, вярвам й, нейният хъс за победа над нашите опоненти има истински притегателен заряд и не бих се лишил от радостта от сърце да й помагам.


Убеден съм, че е дошло време да калим търпението си и мъдро да подредим приоритетите си. Някои от нас считат, че младите по традиция вървят до и след нас, но дали не сме пропуснали възмъжаването им, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че „изпитаното в боя поколение" по-малко греши?...


Затова войните помежду ни трябва да свършат тук и сега или те ще довършат онова, което не се отдава засега дори на опонентите ни!


Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа!...


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:48 · 14.11.2017
Vs 4esni i bedni balgari podkrepjat ninova ne mutrite s fa. Dalaverite i koruoziata da uslesa imenata na milioneti miliarderi v bg i proishoda na vs im pari 28 g stiga ste krali sprete se stiga ste lagali 4esnite balgari stiga
Потребител · 11:08 · 29.10.2017
тук некакъв трол ни учи как се става генерал и пожарникар абе майнати какво предлагаш да избием генералите ли че то ни управлява военна хунта навсякъде само генерали а и за какво да ги избиваме те всички селяни знаят как да отделят зърното от плявата
Потребител · 08:44 · 29.10.2017
Президента все овече се дистанцира от БСП. Тази партия го номинира, но тя не го избра. Народът го сметна за най-достоен кандидат. Стига ни натяквайте заслугите си!
Потребител · 08:40 · 29.10.2017
Той отлично знае какво беше преди 89-та и след това. Тази партия го създаде като артист и главно на нея дължи успехите си. Какво ли би казал застанал пред собствената си съвест?
Потребител · 12:42 · 28.10.2017
Едно си дядо Ламбо зная, това си дядо Ламбо бае!
Потребител · 09:15 · 28.10.2017
ИЗКУКУРИГАЛ ПЕНСИОНЕР ОТ БЕЗДЕЛИЕ
Потребител · 12:50 · 28.10.2017
@Потребител ЛИЗАЧИТЕ като Ламбо, Нинова няма да ги маха от парламентарната група! "Нужни сте ни живи". Ха ха ха...
Потребител · 08:47 · 28.10.2017
Другари червени каскети и фуражки, тези които казваме истината за комунистите и техните наследници не сме никакви гербери, защото и Бойко е от същото котило, приятел с Гоце и Вальо Златев, пазач и последовател на Тато , нито един от комунистите които уж убили дядо му не си получи заслуженото, нито затвор нито лустрация ,да не говорим за конфискация на откраднатото ! И то благодарение на такива менте демократи като Костов и Борисов -комунета под прикритие ! Жалко за България и българите !
Потребител · 20:20 · 27.10.2017
КОРНЕЛИЯ Т СЕ Е ПРЕБОЯДИСАЛА ОТ СИНЯ ТЕМЕНУЖКА НА ЧЕРВЕНА КАЛИНКА,ТОЗИ НЕИН ДРУГАР,КОЙТО НЕ ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ ЯВНО НЕ ЗНАЕ ИЛИ НЕ ИСКА ДА ЗНАЕ КАК ТЯ ОТ ЛЮБИМКА НА ДР.ИВАН КОСТОВ СТАНА ЛЮБИМКА НА ДР.ДР.СТАНИШЕВ И Р.ОВЧ.
Потребител · 19:40 · 27.10.2017
бре, пълно с бойковисти и празноглавци. бб е завършил щколата в симеоново. пожарникарче. знаете ли изискванията за влизане там навремето? трябва да си отколен фен на партията а и семейството ти да е таково. и в главата ти е тъпкано : води ни партийо любима. бб е извърти лопата и пъзлив гъзоблизец, а вие сте гъзоблизци на зъгоблизеца. срамота, само хюмнета сте останали в България
Потребител · 09:05 · 28.10.2017
@Потребител Тъй,а ти какъв си и кой си?Мишо шамаросания,щото той подскача като нахъсан съсел против и само срещу Бойко или си фен на Азис а аз те обидих?!Значи да не съм за ГЕРБ и Бойко,дето строи и възстановява бунището наречено България,а какво да махам с кърпичка на Курвелия дето се подпира на опорните точки и главната е че асфалт не се яде?!Това ли ме съветваш?!Тогава за кой да гласувам,щото аз съм и за патриотите,а те са с ГЕРБ?!Да гласувам за беят ли дето кисне мъди в Сараите или за извънземните?
Потребител · 18:25 · 27.10.2017
Дърт изперкал козел , ходи да лижеш на Курни вкиснатата курабия
Потребител · 18:07 · 27.10.2017
Ще повърна.
Потребител · 16:54 · 27.10.2017
ТОВАРищи дайте да си вярваме защото на бог не вярваме а и в парите вече не много ограбихме страната но още ни се граби като в приказката за окото и пръстта няма насищане виж на нинова й вярваме както и на решетников дето се канели да избият 10% от тези дето не им вярват та дайте да вярваме да не сме в тези 10% че вече се е случвало
Потребител · 15:27 · 27.10.2017
Бездарен артист,жалък политик,неграмотен тъпак-това е Ламбо олигофрена.Типичен комунист!
Потребител · 17:10 · 27.10.2017
@Потребител Напълно съгласен!!!
Потребител · 15:15 · 27.10.2017
Хорът на предателите на България с най -наглите и -цинични крадци и слуги на козарите се е задействал.Само Нинова има смелост да се опре на оня безродник и ибрикчия.Напразни напъни да я очернят.
Потребител · 15:07 · 27.10.2017
Vs svesni rabotni intel.balgari varvat na ninova ne se e prebojadisala kato zezo boiku i dr gerberi samo da sa na vlast kakto patriotite napraviha
Потребител · 16:53 · 27.10.2017
@Потребител Ти ли си свeстния и работливия?!Май си по скоро тъпия и мързеливия!Забила ли е Нинова или някой от червеното вълче стадо дори един гвоздей в дуварът на баба си да си закачи тантеленото сакенце?!Какво да говорим за държава за строителство““!!Май основната “теза“ на любимката ти беше,че асфалт не се яде?Гляма мисъл,направо бях разбит!И ти се репчиш,че точно тая кресла,крадла и лъжкиня,дето дрънка по опорните точки и дето я знаят само магаретата ОТ ГОРНО КОМАТЕВО, ще замени ГЕРБ и Бойко Борисов??
Ходи да се прегледаш с безплатен талон!!
Потребител · 14:57 · 27.10.2017
Ние сме на всеки километър?!Кои ве??Амчи безхаберниците,петоколонниците,съботьорите,продажниците и машите на КГБ.Пак сме тук,пак чуруликаме,винаги всичко знаем,всичко можем и всичко изпреяждаме и засираме като филоксерата!!А този пък е баш портрета на столетницата,оскубан,дърт пуяк,който не си налегна задника и да си гледа старините,а като някоя червена бабичка със сетни усилия и треперещи ръце да пусне червената бюлетина в ковчега на България,да може да го зачука с един последен гвоздей,за да може да умре доволна,че е навредила докрай!!
Потребител · 13:54 · 27.10.2017
Другарю Ламбо пет пари не даваме нито за теб нито за партията ти , интересува ни България която от безхаберното ви управление в продължение на 70 години е на път да изчезне и като нация и да фалира като държава, в момента е биотоп за размножаване на безпросветния точещ и рушащ държавата материал.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент