Герджиков се отчете за уволненията

ГЕРБ предупреди, че служебният кабинет им готви капан

Герджиков се отчете за уволненията | StandartNews.com

С моя заповед, без предизвестие са уволнени 22 областни управители, както и 27 техни заместници, заяви премиерът Огнян Герджиков по време на парламентарен контрол. Той увери депутатите, че тази практика не е нова за България и припомни, че служебният премиер Стефан Софиянски е освободил всички областни управители наведнъж. А служебният премиер Георги Близнашки е уволнил 17.

Премиерът Герджиков отговори на въпрос на лидера на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов за уволненията във власта през последните 3 месеца. Според Цветанов министерският съвет е изпълнявал политически послания на БСП и повечето уволнения са по неясни критерии. Според него правителството е преследвали други цели, а не главната цел - подготовката за парламентарните избори. 

Премиерът Герджиков изреди в словото си и други уволнения на свои министри. Например в Министерството на отбраната е бил освободен борда на холдинг Терен за слаби икономически резултати, както и шефовете на дружествата "Снабдявания и търговия" и "МОБА" като специално за това премиерът се пошегува - каквото и да означава тази абривиатура.

Освен това е са били освободени и шефовете на института за отбрана за доказване нарушения при изготвяне на техническите спецификации на проекти за нови изтребители и нови патрулни кораби. В МВР са прекратени 263 трудови правоотношения, посочи още премиерът Герджиков.

Цветанов предупреди, че на последното заседание на министерски съвет другата седмица се готвят промени в подзаконова нормативна уредба, които ще създадат административен хаос и ще затруднят работата на новото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай