Герджиков: Не изпълняваме партийни поръчки

Всеки понеделник надвечер съм при Радев, обяви служебният премиер

Герджиков: Не изпълняваме партийни поръчки | StandartNews.com

Не искам да изпълняваме партийни поръчки, отсече служебният премиер проф. Огнян Герджиков по повод искането на БСП за ревизия на външния дълг. Министър-председателят призна също, че е бил търсен за срещи от партийни лидери, но е отказал да се вижда с тях. "Не ме плашете, без туй съм си леко уплашен. Аз съм се нагласил до 27 април да съм премиер", отсече проф. Герджиков пред Нова телевизия.

Служебният премиер разкри също, че всеки понеделник привечер се среща с президента Румен Радев. "Ние сме негово правителство", заяви проф. Герджиков. 

Конституционният съд трябда да реши дали ще има вот без машини, ако не бъдат доставени такива за изборите на 26 март. Според него това не е основание за касиране на вота. "Много съм се амбицирал и слава Богу не съм единственият амбициран. Много неща могат да се направят. Поисках доклад от ДАНС, където имат сведения за купувачите на гласове", обясни той по повод битката с купуването на гласове. "Най-трудно ще се пресече корпоративният вот. Много ми се иска да се почувства, че тези избори са по-различни. Не трябва да се прави паралел с президентските избори. При парламентарните има много остро противопоставяне на политическите партии", коментира още проф. Герджиков.

Двамата с Радев са обсъждали възможностите да излъчим нов Еврокомисар, но не трябва да се бърза. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай