ГЕРБ за БСП: "Крадецът вика дръжте крадеца"

ГЕРБ за БСП: "Крадецът вика дръжте крадеца" | StandartNews.com

"Крадецът вика дръжте крадеца" е основен похват в работата на БСП. Това пишат в своя позиция от ПП ГЕРБ.

Ето и цялата декларация на партията без редакторска намеса:

Въпреки нежеланието ни последните дни и месеци да влизаме в тона на омраза и противопоставяне, който задават от БСП, сме длъжни да опровергаваме лъжите им и да назоваваме нещата с истинските им имена.

Измисленият скандал с детската градина в Перник е типичен пример за наглостта на БСП.

Години наред от 1998 г. крилото в детското заведение в града пустее. През всичките тези години до 2015 общината се управлява от БСП и не е направено нищо за ремонта и пускането на крилото в експлоатация. След толкова години Община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и екипът й, провеждат прозрачна процедура, благодарение на която крилото в градината ще бъде ремонтирано и в него ще могат да се обучават още деца. Важно е да се отбележи, че "за" процедурата са гласували и общински съветници от БСП, а трима от колегите им са гласували "въздържал се", а не "против". Интересен факт, който заслужава коментар от БСП и Корнелия Нинова. Още по-смущаващо е, че скандалът в Перник е заформен от общинска съветничка от БСП, за която в медиите се появиха информации, че получава заплата над 1000 лв., но живее в общинско жилище срещу наем от 30 лв. Значителен показател за морала на БСП.

На целия този фон от БСП искат оставката на кмета на Перник Вяра Церовска. Оставката на кмета, който за първи път намали дълговете на общината, започна санирането на 44 многофамилни сгради, започна обновяването на две детски градини, започна ремонта на междублоковото пространство в кв. "Тева", изгради 4 и довършва още 4 чисто нови спортни и детски площадки и ремонтира спортна зала "Миньор". За съжаление, от БСП никога не са виждали положителните неща, които се случват в българските градове и села, благодарение на ГЕРБ. Ние обаче няма да спрем да показваме направеното в интерес на гражданите. А най-важното е, че хората виждат направеното от нас, защото то се ползва от всички.

Подобни призиви за оставки и несполучливите опити на БСП за измислянето на паралелна реалност, която им се привижда само на тях, са пълен цинизъм. Няма да позволим компрометирани политици, участвали в разбойническата приватизация и разграбването ма България, да фабрикуват измислени негативни оценки за ГЕРБ. За разлика от тях ние градим България и работим в интерес на гражданите. Може ли да каже същото за себе си Корнелия Нинова, която беше уволнена от поста заместник-министър заради съмнения за корупция? При това я уволни не кой да е, а лично тогавашният премиер и сегашен шеф на европейските социалисти Сергей Станишев.

Цинизъм е също да ставаме свидетели на призиви за оставки от хора, чиято партия е в парламента, благодарение на купените ромски гласове. Кога Корнелия Нинова и БСП ще кажат моралната си оценка за своя колега депутат Манол Генов, който е с редица повдигнати обвинения за купуване на гласове? Защо Нинова не поиска оставката на своя съпартиец, за когото излязоха доказателства, че е уговарял със затворници купуването на гласове в полза на БСП?

БСП няма моралното право да говори за оставки. Разбираме болката на Корнелия Нинова от съкрушителната загуба на парламентарните избори. Но българските граждани дадоха своята оценка за политиците и ясно заявиха, че не искат високопарно прокламираната промяна на БСП. Така решиха хората, г-жо Нинова. Време е да разберете смисъла на думата национално обединение. Жалко е, че само БСП не вижда как се променя България, само БСП не вижда икономическия растеж, който признават всички международни институции, само БСП не вижда как международните рейтингови агенции повишават оценките си за България, само БСП не вижда намаляването на безработицата и увеличаването на чуждите инвестиции в страната. Може би само от БСП не сте разбрали, че днес, благодарение на усилията ни, успяхме да осигурим и допълнително 80 млн. лв., с които ще бъдат увеличени заплатите на българските учители. Да, България се променя с всеки изминал ден, благодарение на усърдната работа на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Ето защо преди да искате оставките ни, погледнете своята партия и себе си. Нямате моралното право да лъжете и да създавате паралелна реалност. Това право ви отнеха българските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай