ГЕРБ не приемат „БСП Техноимпекс“ да говори за корупция

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не приемат „БСП Техноимпекс“ да говори за корупция | StandartNews.com

Не приемаме нито една от тезите на БСП, особено тези, свързани с корупцията. Това каза на пресконференция във Варна народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков. „За нас БСП Техноимпекс и тяхното говорене по тази тема нямат абсолютно никакво значение. Това са хора, партия и политическа организация, които организираха модел на управление, наречено от медиите „батко и братко", при което директор на агенцията за пътна инфраструктура раздаваше обществени поръчки на брат си, заради което бяха спрени европейски пари и заради което автомагистрала „Тракия" и нейното строителството се проточиха дълго във времето", отбеляза Тома Биков. Той заяви, че по този въпрос няма поета политическа отговорност.

„Ще спомена едно име, което се забрави и за което никой не пое политическа отговорност – Марио Николов, други спрени стотици милиони европейски пари, заради което отново загуби за държавата, за обществото, за хората. Никой не пое политическа отговорност за това. Никой не пое политическа отговорност за спирането на европейските средства при двете правителства на БСП - на г-н Станишев и на г-н Орешарски. И до ден днешен не е ясно заради кого и поради какви причини това се случваше", добави Тома Биков.

Не приемаме Кирил Добрев да говори за корупция. Ще го повтаряме на всяка пресконференция. Ако той продължи да говори за корупция, следващият, който трябва да говори за организирана престъпност, вероятно трябва да е Димитър Желязков – Очите и да започнат да го канят на техните пресконференции, каза още Тома Биков.

„Никой не пое политическа отговорност за скандала с Димитър Желязков – Очите и арестувания общински съветник на БСП Техноимпекс Бенчо Бенчев. Ние продължаваме да чакаме отговор на въпроса кой предложи Бенчо Бенчев за общински съветник и за заместник-председател на Общинския съвет в Бургас и по какви причини. И още чакаме отговор на въпроса има ли черни каси в БСП Техноимпекс и кой носи отговорност за това. Питаме и Кирил Добрев в тази връзка, но питаме и органите на реда", заяви Тома Биков.

Оставката на тримата министри на ГЕРБ е ефективно носене на политическа отговорност за една много голяма трагедия, която се случи през миналата седмица, категоричен бе Биков. Той заяви, че всички са наясно с това, че тези хора не носят и нямат персонална вина за това, което се е случило, но в политиката действието на политическа отговорност е подаване на оставка.

„Това е действие и на управляващото мнозинство, защото ние не сме БСП Техноимпекс, ние носим отговорност и очакваме оттук нататък на всички нива надолу да бъде понесена съдебна и наказателна отговорност за това, което се случи. Това, което тримата министри правят, е много ясен знак, че тази отговорност трябва да бъде потърсена. Всичко оттук нататък е в ръцете на съдебната система и ние се надяваме съдебната система да отговори на всички тези очаквания към нея", добави Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай