15:15 ч.

28.12.17

2 мин.

0

11

0

Бойко: Втори лифт на Банско - след уреждане на екологичните оценки

от редактор |

Бойко: Втори лифт на Банско - след уреждане на екологичните оценки

С приетите днес решения правителството решава два проблема – за изграждане на нов лифт на Банско и за запазване на природата на Пирин. Така министър-председателят Бойко Борисов обобщи дискусията по приемането на промени в Плана за управление на Национален парк „Пирин" и за задължаване на министъра на околната среда и водите, при наличие инвестиционен интерес за изграждане на нова туристическа кабинкова линия в ски зона Банско и съпътстващата я инфраструктура, да предприеме спешни действия за съгласуване по реда на екологичното законодателство на всички необходими устройствени планове и инвестиционни предложения.


Премиерът Борисов посочи, че с днешното решение се довършва дългогодишната процедура по приемане на промени в Плана за управление на Пирин. „В този план няма нищо, което касае строителство, няма керемиди, няма тухли, няма хотели, няма сгради, няма каквото и да било. И специално тук се обръщам към екоорганизациите, че всяко инвестиционно намерение, което ще се прилага в Пирин, минава на екологична оценка, оценка на съвместимост и всички необходими и указани в закона действия. Сиреч, не може да се направи една колиба, не хотел – една колиба, без да мине съответната процедура по екологичното законодателство. Така че, лично аз истински се надявам и тези, които ще се радват, или тези, които мислят, че нещо нередно се прави, да се обединим върху две неща – природата, дърветата, парка Пирин – ще ги пазим така, както трябва", подчерта министър-председателят.
Това са двете неща, които всички трябва да отстояваме. Просто различен беше пътят, по който искахме да стигнем до това решение, което всички подкрепяме – за втория лифт в Банско, посочи премиерът Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:16 · 30.12.2017
Boiko drugara simionov te sadmina haresva mu da e pred tebe boiko veleri velikia partiez bkp bes nego boiko nama da vi ima gerb drugari bkp
ОЧУДЕН · 07:50 · 30.12.2017
Защо обиждате МИЛИЦИЯТЯ ?!
Потребител · 02:33 · 30.12.2017
Тъп полуграмотен милиционер е тоя тулуп Борисов
Потребител · 11:01 · 30.12.2017
@Потребител Абе БиБи, нали на 28 декември се извъртя на 180 градуса и каза, че приемате нареждането на Валери С.? И физик Нено само дето не напсува Т.Белев! А снощи твоите милиционери защо не сгащиха псевдозелените, които спряха движението на Орлов мост и не им теглиха един як бой? Ние да не сме виновни на питомците на опуления Ковачев , че не им се подадохте на рекета! На Ковачев пък публични домове в Банско му се приискали!
Потребител · 19:15 · 29.12.2017
:)))) Борисов нв взема решениятя а прави това което му наредят от западна европа и сащ. Сега той за пореден път доказа че е слуга на тези които грабят БГ!!! Същото ще йажеш ли когато ти наложат и тол таксите плюс винетките :)))))) Колко сте заблудени!!!
Потребител · 16:32 · 29.12.2017
Браво на Борисов. Показа че е добър управленец и умее да взема решения, а не да тича по акъла на зелените мафиоти. С това решение получи и моя глас, защото преди не можех да се доверя че умее да носи подобна отговорност и да реши 10 годишен проблем на цял регион без да се поддаде на манипулациите на зелената мафия.
ПОТРЕБИТЕЛ · 06:41 · 29.12.2017
СТРОГ И СПРАВЕДЛИВ СЛУГА НА МОНОПОЛИ (НАЙ ВЕЧЕ ЧУЖДИ)!!!
Потребител · 18:53 · 28.12.2017
Българите са станали като кучета,само лай,ръмжене и хапане.Не могат дори да изчакат това което най кратко и разумно им обясни министър председателя,а именно,че всичко трябва да се съобрази с Европейските и Българските закони и всяко нещо ще си дойде на мястото.Същото стана и с Южен поток.Вой и апетити,престъпни най често!
.,.,., · 18:46 · 28.12.2017
.,.,.,.,.
Потребител · 17:28 · 28.12.2017
ББ нареди, ББ уреди, ББ каза, ББ ... въпреки Конституцията, Законите и Институциите. Познайте, коя е тази страна.
Потребител · 16:00 · 28.12.2017
Сторг, но спаредлив. Бойко ще докара нещата до край и ще имаме в скоро време един напълно законен втори лифт в Банско
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент