Бойко Борисов: Терористите искат хаос

Бойко Борисов: Терористите искат хаос | StandartNews.com

Ако има някакви цели в атентатите, те са да има хаос, после омраза и гражданска война. Да бъдат сатанизирани мюсюлманите, за мюсюлманите пък съответно християните, светът да се раздели по друга ос, религиозна, и хаосът тогава ще е гарантиран. На този етап те успяват. Действително светът стана различен. Видя се, че трима души могат да убият десет пъти повече, включително полицаи. Действат изненадващо, действат професионално. Много бих искал, ако мога по някакъв начин да кажа на хората в България да не се поддават на тези настроения. Много лесно може да се мине и в България извън контрол да излязат нещата. Надявам се и в Европа, и в арабския свят хората да проявят мъдрост. Сблъсък за съжаление ще има. Много вярвам в мъдростта на българския народ, защото действително ние с малцинствата си векове живеем заедно. Действително това е много добра храна за етническите партии и националистически, пък обратно тези, които защитават малцинствата, те са като скачени съдове и се повдигат едновременно и това е пагубно за всяка една държава. Това разделение на религиозна основа няма спиране, като тръгне. Притеснен съм много, защото настроенията, радикализирането, подобни настроения ще вървят, крайно десни и крайно леви партии ще растат и не знам докъде ще я докарат накрая.

ДПС няма как да управляват с мен

С цялото ми уважение към г-н Миков те прекрасно знаят, че едни предсрочни избори сега ще загубят още по-тежко. Защото ние набрахме скорост, свършихме това, което не можаха да свършат. Но той сега като опозиция какво да каже? Че правителството се справя прекрасно, искаме да се влеем и ние в него? Човекът ще каже: искам избори. Правилно е да го каже, не му се сърдя.

ДПС са готови винаги за избори. С кого ще управляват? Няма как да ме свалят и после да управляват с мен. С цялото ми уважение към ДПС и техния лидер, с цялото ми уважение да видят какво направи ГЕРБ. Когато падна от власт, как си промени политиката, как си отстрани грешките, как станахме по-мъдри, по-добри, обществото отново ни даде доверие и отново ни сложи на тази маса.

Вярвам на Радан, готов съм за кафе с Миков и Местан

Това, че сме коалиция, не значи, че съм се оженил за тях и нямам право да взимам решения или да определям какво ще прави моята партия.

Не виждам никакъв проблем, с г-н Миков, с г-н Местан съм готов по всяко време да седна да пия кафе. С Радан Кънев сме в прекрасни отношения, имаме си доверие. Като се гледаме и си говорим, си вярваме. Аз не съм се заинатил, аз не искам да правя нов пенсионен фонд на някого. Искам да питам как са направени, как се управляват на хората парите, гарантирано ли е, че ще получат пенсии след това.

Когато се срещнахме с Радан, аз обясних моите цели, той обясни неговите, имаме абсолютното желание тази система да се надгражда, да става по-сигурна.

КТБ падна, защото държавата не се намеси

До този момент сме изплатили 3,270 млрд. живи пари на вложителите в КТБ. И това е целта всъщност, нека си направим една хубава парламентарна проверка... Ако има проверки, няма да се получи след това хората да нямат пенсии. Цветан Василев е банкер и КТБ е банка далеч преди аз изобщо да си помисля да се занимавам с политика. Няма да намерите нищо мое сред подаръците на Цветан Василев. Когато тръгнахме да теглим парите от тази банка, се оказа, че ще я съборим по начина, по който я събори предишният кабинет. В момента ние подкрепяме други частни банки. И никой не говори за това. Няма проблеми в другите банки, защото държавата се е намесила и е спряла проблемите. В КТБ умишлено държавата не се намеси и тя падна. Във времето на Орешарски и Чобанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай