Борисов призна: Не мога да надговоря Корнелия Нинова!

Борисов призна: Не мога да надговоря Корнелия Нинова! | StandartNews.com

Никога не мога да надговоря устата жена - ГЕРБ е партия на практическите решения, а не на постовете в социалните мрежи, заяви премиерът Бойко Борисов пред репортери в Габрово.

Във връзка с поста на Корнелия Нинова във „Фейсбук" от снощи, че премиерът Бойко Борисов лъже пред всички български граждани и че само Сергей Станишев от евродепутатите от БСП е гласувал „за" санкциите срещу Унгария, Борисов заяви: „Тези постове по нощите са ми много интересни. Защо? Аз говоря само с факти. Първо, практически единствено до момента гласуване, в което и Европейска народна партия и Партията на европейските социалисти, либералите и всички останали трябваше да заявят и заявиха своята позиция по време на гласуването в Европейския парламент. Понеже ГЕРБ е партия на практическите действия, а не на постовете и голите думи и упреци, 6 от 6-те депутати на ГЕРБ, въпреки взетото решение на ЕНП и че огромната част от нея за задействането на чл. 71 срещу Унгария", каза Борисов.

По думите му това изключва, че някой може да го е натискал, натиска или да му е променял решението. „Огромна глупост, защото никой не си го е позволил", каза още Борисов. По думите му всичко друго е голословие, нападки и лъжи. „Опит да се прикрие истинското решение на социалистите. Ръководителят на г-жа Нинова, с цялото ми уважение към лидера на ПЕС, не я послуша или тя не го послуша. Не им се бъркам в работата и гласува за наказанието на Унгария, както и нейните депутати в ЕП. Това не е ли двоен аршин или двояка позиция", каза Борисов за БСП. Борисов припомни, че така е било в БСП и за Истанбулската конвенция.

„Понеже са много устати, аз никога мога да надговоря една жена. Дето се вика още не мога да се оженя от тази работа. Трудно е да се справиш с устата жена и се принуждаваме да повтаряме всеки ден едно и също", допълни Борисов.

Никога не съм водил война с президента, каза още Бойко Борисов. Той увери, че от него не се е чула и дума срещу президентската институция. Според него никой не би трябвало да спира освобождаването на бившия главен секретар на МВР Младен Маринов. „Самият президент е бил в такава позиция", каза Борисов и припомни освобождаването му от ВВС. Премиерът уточни, че с президентската институция от месеци вървят съгласувателните процедури за посланиците.

„В сряда към 10-12 посланици пуснахме с предварително съгласуване на имената, така че да няма проблеми. Докато не договорим дадения пост - не ги пускаме", заяви премиерът.

Човекът или хората, които ще предложа на президента за главен секретар на МВР и сега са добри професионалисти и ръководят големи структури, обясни Борисов. „Това е нещо, което първо ще обсъдя с президента преди каквото и име да се спомене. В удобно за него време, ще го потърся. Ще мотивирам кандидатура, ще сложа няколко имена и вече тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни действия. Системата има нужда от професионализъм, спокойствие. Убеден съм, че той ще погледне държавнически на тази задача. Първо с него ще го обсъдя, за да сме сигурни, че когато пуснем документи за съгласуване, няма да се получи стрес в системата", заяви премиерът. По думите му човекът или хората, които ще предложи на президента като варианти, са и сега добри професионалисти. „Ръководят големи структури и не би трябвало никоя от тях да пробуксува, ако примерно бъде отказано съгласуването", каза още Бойко Борисов.

Правителството ще помогне за довършването на ремонта на православния храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских", обяви министър-председателят, който инспектира строителните дейности по изграждането на православния храм в Габрово. "Още 300 хиляди лева ще са нужни за довършване на ремонта, за да започнат служенията в църквата в началото на следващата година", допълни премиерът.

През септември 2017 година Министерският съвет отпусна 180 000 лева за обекта. Храмът е посветен на всички габровски светци и е с огромно значение за жителите на Габрово, където повече от 100 години не е била изграждана нова църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай