Борисов: Ако Манолев ми беше казал за катастрофата, щеше да остане

На съвета решихме, че ако някога се задейства процедурата срещу Унгария, заставаме зад Орбан, каза премиерът

Борисов: Ако Манолев ми беше казал за катастрофата, щеше да остане | StandartNews.com

Ако Александър Манолев ми беше казал за катастрофата предварително, щеше да остане. Това разказа пред журналисти в Залцбург премиерът Бойко Борисов. Той е в Австрия за неформална среща на лидерите от ЕС.
От самото начало и кандидатурата на Александър, и смяната му - изцяло аз съм движил тази работа. Той някои неща не беше споделил с мен, каза премиерът. Борисов заявил на Манолев, че не иска още с назначаването му това да бъдат първите въпроси, които ще му задават в телевизиите. "Той ми обясни за катастрофата, за инцидента с прокурорите, аз го извиках и го попитах - защо не ми каза. Щях да кажа - има такава и такава случка, невинен е, ще обясня. Ако беше казал, щеше да остане. Щяхме да обясним", коментира Борисов, цитиран от "24 часа".

Премиерът се произнесе и по въпроса за българската позиция за Унгария: "Аз много уважавам г-н Сидеров, г-н Симеонов и г-н Каракачанов и снощи след г-жа Нинова като видях, че дават интервюта - първо кой дава интервю след 22 ч. ... Това, което се реши на съвета, беше, че ако някога се задейства такава процедура (б.р. - за лишаване на Унгария от право на глас в ЕС) ние като правителство заставаме зад Орбан". Единствените, които сме изразили ясна позиция за Орбан и Унгария сме ГЕРБ. БСП пред ЕС не казаха нищо, каза още Бойко Борисов. И се възмути: "Партията на Нинова са гласували против Орбан и Унгария, а обвиняват мен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай