Бившият ковчежник на ДСБ: Радан Кънев излъга

Бившият ковчежник на ДСБ: Радан Кънев излъга | StandartNews.com

Радан Кънев, както и цялото национално ръководство на ДСБ са знаели, че партията има пари в КТБ. Това съобщи в студиото на "Тази сутрин" Юлиян Войнов, икономист, бивш ковчежник на ДСБ.

"През цялото време, откакто тече сагата ДСБ-КТБ, се изговориха много лъжи, в основата на които беше Радан Кънев", допълни Войнов. Цялата сага започна от там, че той излезе с едно свое изказване в социалните мрежи , в което казва, че той никога не е имал лично сметка в КТБ и също организациите, които той представлява, нямат такива средства.

Сумата към 1 млн. лв. в КТБ е към 6 август 2012 година, каза вчера Радан Кънев, а той е председател на партията от юни 2013 г. "Радан Кънев желаеше да се представи като морален стожер на обществото", каза Юлиян Войнов. „От 2013 година той говореше, че ще се бори с мафията и в това негово говорене той включи КТБ като част от мафията, говорейки че парите на мафията се държат в тази банка и продължи да отстоява във времето, че не знае за парите в КТБ", допълни още той.

Войнов обясни, че като ковчежник се е занимавал с управлението на финансите на партията и се е стремил да осигури най-добрите условия, при които тези пари на партията да бъдат съхранявани. Той поясни още, че е носил отговорността да борави с парите, но информацията с какви пари разполагат и какви сметки имат винаги е била достояние на ръководството на партията.

„Цялото национално ръководство е знаело, че ДСБ има сметка в КТБ, още повече тази сметка е открита при създаването на партията през 2004 година, поради най-простата причина, че тогава офисът на партията беше Много близо до КТБ, на пл. „Гарибалди" и това беше най-удобното място, където да се съхраняват парите", каза Войнов.

„Радан Кънев е член на националното ръководство на ДСБ от 2009 година, от 2011 година става зам.-председател на ДСБ, и от 2013 година става председател на партията. След 2013 година след като ДСБ не влезе в парламента през 2013 година ние имахме някакъв ресурс от средства, които трябваше да съхраним поради факта, че не получавахме държавна субсидия", обясни Войнов.

Депозитът от 40 000 лв. е направен през август 2013 г.., това е два-три месеца след като Радан Кънев е станал председател на партията.

Депозитът от 1 млн. лв. е направен през 2012 година. Цялото ръководство е било уведомено и никой не е изравял становище против. Образът на КТБ, че е банка на мафията започна да се появява след 2013 година и това беше част от говоренето преди парламентарните избори, поясни още Войнов.

"Това, за което Радан Кънев излъга, е че не знае, че ДСБ има сметка в КТБ", каза Войнов и допълни, че парите в КТБ са били единствените пари на партията, тя е нямала други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай