Бойко поиска дама президент (ОБЗОР)

 Бойко поиска  дама президент (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ирена Соколова оглави Жени-ГЕРБ. Мария Габриел чака бебе, разкри Генерала

Жена за президент поиска премиерът Бойко Борисов по време на Общото събрание на дамската организация на ГЕРБ. "Премиер жена сме имали, но президент не сме имали", каза той на форума в зала 6 на НДК. "Нямахме председател на парламента жена - сега имаме два мандата. Нямахме кмет на София - сега имаме два мандата. Защо не се напънем и на тия избори да сложим една жена президент", предложи Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ имат достатъчно фигури, които могат да обсъждат.

"Погледнете на постовете, на които имаме жени - ние просто нямаме по-добър мъж за тях. И да искаме, не можем да намерим", каза той. Генерала похвали трите дами, които водиха преговорите за кабинет - Румяна Бъчварова, Менда Стоянова и Цецка Цачева. "Всички си мислят, че ако аз и Цветанов бяхме преговаряли за коалиционните споразумения, сме щели да бъдем по-твърди и строги. Абсолютни глупости! Трите свършиха огромна работа и нашите приятели в коалицията вече си мечтаят да си говорят с мен", каза още Борисов. И отсече: "Така че нашите жени са си заслужили местата". След изказването на премиера сред дамите веднага се заговори, че най-вероятната кандидатура за президент ще е тази на сегашния кмет на София Йорданка Фандъкова. На форума присъстваше председателят на ЕНП-Жени Дорис Пак, която стана почетен член на Жени-ГЕРБ.

"С тези 6 от 10 министри дами смятам, че сте много по-добре от много други европейски държави в ЕС", каза тя. Делегатите избраха за свой председател Ирена Соколова - настоящ областен управител на Перник и бивш депутат. По време на речта си Борисов разкри и хубавата новина, че евродепутатът Мария Габриел е бременна. "Мария вече може да се каже, че е жена, защото е бременна. В края на краищата нека не забравяме основната функция, която имате, така че, дай Боже, на всички", каза лидерът на ГЕРБ в края на словото си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай