Верижна катастрофа на "Тракия", има пострадали

Верижна катастрофа на "Тракия", има пострадали | StandartNews.com

Мъж и дете са загинали, двама са в тежко състояние

Верижна катастрофа с четири автомобила е станала тази сутрин на 124 км на АМ „Тракия" (около Пловдив), съобщи flagman.bg, позовавайки се на очевидец на ПТП-о.

Катастрофата е само на няколко километра от Пловдив. Има огромно задръстване заради инцидента. На място са екипи на Пожарната, Гражданска защита и Спешна помощ.

Според информация на БГНЕС мъж и дете са загинали , а още двама са в тежко състояние с опасност за живота.

Инцидентът стана в района на надлеза за Карлово около 5.30 часа тази сутрин при челен удар на лек автомобил "Форд" с лек автомобил "Рено" на магистрала. Форд с австрийска регистрация, управляван от турски гражданин. Най- вероятно става дума за гастарбайтери, които се връщат през лятото в родината си. Шофьорът е забил челно колата в "Рено" със старозагорска регистрация. Загинали са дете от колата на турското семейство, на видима възраст 8-9 години, както и водачът на "Рено"-то. Шофьорът на Форда и пътник от Реното са в тежко състояние с опасност за живота.

„Положението е страшно. Цялата магистрала е затапена, има много полиция. Не може да разберем какво е състоянието на хората в минивана, но все още не са ги извадили – или са заклещени, или са починали на място", разказа очевидец пред flagman.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай